Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

18 kente yeni sefer başvurusu Edremite de uçak seferi isteği

18 kente yeni sefer başvurusu Edremite de uçak seferi isteği

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kısa sürede 18 kente, haftada 3 ila 7 sefer yapmak için başvuru geldiğini açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kısa sürede 18 kente, haftada 3 ila 7 sefer yapmak için başvuru geldiğini açıkladı. Bakan Yıldırım, Amasya, Denizli, Gökçeada, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Nevşehir, Muş, Uşak, Edremit Kocaseyit, Batman, Kocaeli, Sivas, Erzincan, Malatya ve Mardin`e yönelik uçuşlar için başvuruda bulunulduğunu açıkladı. Yıldırım, "Havacılık alanında ülkemizi şahlandırdık. Bu sayede, 2002 yılında iç hatlarda 8 milyon 700 bin olan yolcu sayısı, geçtiğimiz yıl 64 milyon 600 bini buldu" dedi.
Yıldırım, yolcu sayısının azlığı nedeniyle havayolu firmalarının kârlı bulmadığı kentlere sefer sayısını arttırmak amacıyla yeni bir teşvik paketi hazırladıklarını belirtti. Yıldırım, "Anadolu`nun her kentini çapraz uçuşlarla birbirine bağlıyoruz. Adıyaman, Ağrı, Amasya, Denizli, Gökçeada, Iğdır, Isparta, Muş, Siirt, Uşak, Kocaeli gibi az uçuş alan kentlerimize, bu teşvik ile uçuş sayısını arttıracağız. Böylece Siirt`ten Antalya`ya, Antalya`dan Muş`a uçakla gidilebilecek" dedi. Söz konusu teşvikleri ,çeren genelgenin havayolu firmalarına gönderildiğini vurgulayan Yıldırım, Sabiha Gökçen`den 14, Ankara`dan 9, İzmir`den 18, Antalya`dan 29 kente olmak üzere toplam 70 hattı teşvik kapsamına aldıklarını belirtti.
Yıldırım, teşvik kapsamında başvuracak havayolu firmalarına, söz konusu hatlarda haftalık en az üç uçuş yapmaları kaydıyla, o hattı geliştirmesi için iki yıl tek başına uçuş yapma hakkı vereceklerini bildirdi. Yıldırım, bu sayede teşvikten yararlanmak isteyen firmaların teşvik kapsamındaki havaalanlarına haftada en az üç uçuş yapacaklarını dile getirdi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false