Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

18 Mart Çanakkale Zaferi kutlandı

18 Mart Çanakkale Zaferi kutlandı

Erdekte 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

Erdek`te 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü nedeniyle kutlama programı düzenlendi.
İlçede 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. 
Anıta çelenkler sunulması saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı`ndaki tören sona erdi.
Törene, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Garnizon Komutanı Dz. Dr. Kd. Albay İskender Tunaboylu, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, İlçe Müftüsü İsmail Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Hikmet Onay, askeri erkan, okullar, siyasi partiler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
18 Mart Çanakkale Zaferi`nin 98. Yıl Dönümü ve Şehitlerimizi Anma etkinlikleri kapsamında Erdek Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende, günün anlam ve önemi hakkındaki konuşma Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Orhan Elik tarafından yapıldı.
Törenin 2. bölümü Şehitlikte devam etti.
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız öncülüğünde, ilçemiz protokolü Erdek Şehitliği`ne gitti. Burada şehit mezarlarına karanfil bırakıldıktan sonra şehitlikteki tören sona erdi.
Törenin son bölümü Öğretmenevinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kutlamalarının son bölümü aynı gün saat 10:00`da Erdek Öğretmenevi`nde devam etti.
Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organizasyonu yapılan programda, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız okunup, günün anlamını belirten konuşma yapıldı. 
Yapılan konuşmadan sonra, daha önceden açıklanan programın icra edilmesine geçildi. Çanakkale`m Şiirinin Okunmasının ardından, "Pusuladaki Not" adlı gösterim ve "Mezar Taşları" adlı Tiyatro izleyicilerden tam not aldı. Daha sonra "Çanakkale Geçilmez" adlı Belgesel katılan konuklara izletildi. Okul Korusu tarafından günün anlamıyla ilgili türküler okundu.
Çanakkale Zaferi ve Şehitler günü konulu ilçemiz okullar arası düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında derece giren öğrencilere ödülleri, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Dz. Dr. Kd. Albay İskender Tunaboylu ile Erdek Belediye Başkanı Hüsayin Aysan tarafından verilip tören sona erdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false