Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

18 Mart Şehitleri Anma günü programı belli oldu

18 Mart Şehitleri Anma günü programı belli oldu

18 Mart 2012 Pazar günü saat 07:00den 24:00e kadar Şehitler Günü törenleri icra edilecek olup bütün kurum ve kuruluşlar Şehitler Günü başlangıç ve bitiş saatleri arasında Bayrak ve Atatürk posterleri ile donatılacak.

18 Mart 2012 Pazar günü saat 07:00`den 24:00`e kadar Şehitler Günü törenleri icra edilecek olup bütün kurum ve kuruluşlar Şehitler Günü başlangıç ve bitiş saatleri arasında Bayrak ve Atatürk posterleri ile donatılacak.
Erdek Kaymakamlığı Anma Komitesi 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programını belirledi.
Belirlenen programa göre anma töreni; 16 Mart Cuma saat 10:00`da Erdek Öğretmenevi ve ASO Salonu`nda düzenleniyor.
Öğretmenevi`ndeki 1. Program sunumu şöyle:
"Saygı duruşu-İstiklal Marşı, günün anlamını belirten konuşma Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan tarafından yapılacak, Çanakkale sunusu, Çanakkale Destanı şiirinin okunması, `Tüfeğini vermeyen şehit` adlı gösterim, Çanakkale Destanı şiirinin okunması, Oratoryo `Çanakkale Geçilmez`, Günün anlamıyla ilgili türküler (okul korusu), ödül töreni ve kapanış.
2. Program, 18 Mart 2012 Pazar günü gerçekleşiyor:
"18 Mart Pazar günü saat 09:00`da Atatürk Meydanında yapılacak çelenk sunma töreninde, Erdek Kaymakamlığı, Garnizon komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunulacak. Çelenklerin sunulmasından sonra, saygı duruşu yapılacak. Devamında İstiklal marşı eşliğinde Şanlı Bayrağımız göndere çekilecek. Atatürk Anıtındaki programın bitimine müteakiben şehit mezarlarının ziyaret edilmesi ve karanfil konulması şeklinde icra edilecek."
Programla ilgili görev ve sorumluluklar ise, tören bölüğünün hazırlanması Erdek Garnizon Komutanlığı, çelenk sunma töreninin yapılacağı Erdek Atatürk Anıtı ile Erdek Şehitliği`nin temizlenmesi ve düzenlenmesi ile Erdek Öğretmenevi ve Atatürk Anıtında yapılacak tören için ses düzeni ile kürsünün hazırlanması Erdek Belediye Başkanlığı tarafından yerine getirilecek.
Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı`da, Erdek Kaymakamlığı Anma Komitesi tarafından kendilerine verilen görevlerini yerine getirerek, programın en üst düzeyde yapılmasına katkı verecek.
Bilindiği gibi bu program; 18 Mart Şehitler Günü 4768 Sayılı Kanun uyarınca ilan edilmiştir. 24 Ağustos 2003 tarih ve 25209 Sayılı Resmi Gazete`de yayımlanan 18 Mart Şehitler ünü ve 19 Eylül Gaziler Günü`nde yapılacak törenler hakkında yönetmeliğin ilgili maddeleri uyarınca hazırlanmıştır.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı