Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

18 yaşından küçüklere hurda satış yasağı geldi

18 yaşından küçüklere hurda satış yasağı geldi

Balıkesir Valiliği, ikinci el eşya alım-satım yapanlara yeni düzenleme getirdi.

Balıkesir Valiliği, ikinci el eşya alım-satım yapanlara yeni düzenleme getirdi.
İkinci el eşya alımı yapan işletme sahipleri, bundan böyle "İkinci El Eşya Alım-Satım Formu" tanzim etmek zorunda.
Balıkesir Valiliği, hırsızlık malının menfaat temini açısından cazip bir yol olarak görülmesinin ve ikinci el piyasada satışının engellenmesi, şüphelilerin tespiti, yakalanması ve çalınan malzemelerin elde edilmesinin sağlanmasını ve suç delillerinin yine ikici el eşya alım satımı ile kaybolmasının engellenmesi için ikinci el eşya alım ve satım işi ile uğraşanlara bir takım yükümlülükleri yerine getirmelerini istedi.     
Buna göre, ikinci el eşya alım ve satım işi yapan esnaflar ve hurdacılık yapan kişi ve işletmeler satın aldıkları ve sattıkları malzemeleri kendilerine satan ve kendi sattıkları kişilerin kimlik bilgilerini ve satışa konu olan malzemelerin miktar ve özelliklerini belirten İkinci El Eşya Alım Satım Formu tanzim etmesi zorunluluğu olacak. 
Aynı zaman da bu formların 5 yıl süre ile saklanması ve istenildiği takdirde ibraz edilmesi gerekecek. 18 yaşından küçük şahıslarla ikinci el alım satım işlemleri yine valilik tarafından yasaklanırken bu düzenlemelere uymayan kişi veya kişilere 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesine muhalefetten dolayı işlem cezai yapılacak.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı