Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

1980den beri Ocaklarda yaşayan oyuncu Ahmet Mekin: Ocaklarda yaşamak, benim için en büyük mutluluk

1980den beri Ocaklarda yaşayan oyuncu Ahmet Mekin:  Ocaklarda yaşamak, benim için en büyük mutluluk

1980 yılından bu yana Erdek ilçesine bağlı Ocaklar beldesinde yaşamını sürdüren, Türk Sinemasının tanınmış karakter oyuncusu Ahmet Mekin, Ocaklarda yaşamak benim için en büyük mutluluk.

1980 yılından bu yana Erdek ilçesine bağlı Ocaklar beldesinde yaşamını sürdüren, Türk Sineması`nın tanınmış karakter oyuncusu Ahmet Mekin, "Ocaklar`da yaşamak benim için en büyük mutluluk. Ocaklar`ın, yaşamımdaki yeri çok ayrıdır" dedi. 
Her gün 10 kilometre yürüyüp, denize girdiğini, bol bol kitap okuduğunu vurgulayan Mekin, Türk Sineması ile ilgili olarak da düşüncelerini açıkladı.
Eski Yeşilçam`ın daha genişlik taşıyıp, o yıllarda çok film çekildiğini, bugün ise daha az film yapıldığını vurgulayan Mekin, şu değerlendirmede bulundu:
"1956 yılından beri sinemanın içindeyim. `Mahşere Kadar` isimli filmle girdiğim Yeşilçam`da birlikte oynamadığımız yıldız kalmadı. Büyük bir iş disiplini ile çalıştık. Bugün de az ama kaliteli filmler çekiliyor. Televizyon dizileri ise halka daha kolay hizmeti amaçlayan başka bir sektör."
Mekin, oynadığı 200`ü aşkın film içinde, "Selvi Boylum, Al Yazmalım"ın simge durumuna gelip, ayrı bir yeri bulunduğunu, çevrilen Atatürk filmlerini ise beğenmediğini vurgularken, "Atatürk filmleri, daha büyük bütçelerle çevrilip, Atatürk`ü her yönüyle anlatmalıdır" diye konuştu.
Tanınmış karakter oyuncusu Ahmet Mekin, günümüz yönetmenlerinden Nuri Bilge Ceylan`ın tarzını beğendiğini sözlerine ekledi.  Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli