Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRKe Gazi ünvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK`e Gazi ünvanının verildiği 19 Eylül "Gaziler Günü" düzenlenen törenlerle kutlandı.
Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Muharip Gaziler Derneği adına Atatürk Anıtına çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hulusi Karakuz bir konuşma yaptı.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Hulusi Karakuz, "Gazilerin bu aziz vatana olan görev ve sadakatı ölünceye kadar devam edecektir. Şehitler nurlanmış, gaziler onurlandırılmış askerlerdir. Bizler Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatacağımıza ant içtik. Türkiye Cumhuriyeti şehit ve gazileri sayesinde kurulmuş, şehit ve gaziler sayesinde ilelebet yaşayacaktır" dedi.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Hulusi Karakuz ile Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Haydar Filiz üyeleriyle birlikte Valimiz Ahmet Turhan`ı makamında ziyaret etti.
Etkinlikler kapsamında ayrıca Valimiz Ahmet Turhan, Garnizon ve Okullar Komutan Vekili 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Haluk Şahar ve Belediye Başkan Vekili Yusuf Özenç, Vali Yardımcısı Selda Dural ile diğer protokol üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Balıkesir Görev ve Terör Mağdurları Derneği`ni ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Valimiz Ahmet Turhan, Bingöl`de askeri konvoya yapılan terör saldırısında şehit olan 10 asker nedeniyle üzüntülerinin büyük olduğunu söyledi.
Vali Turhan "Milletimizin, sizlerin, hepimizin başı sağolsun. Şehit ailelerimize sabır, yaralılarımıza şifa diliyoruz. Ancak, Devletimiz, milletimiz bunun üstesinden gelir.  Acı büyük. Allah sabır versin." dedi.
Gazilerimizle sohbet eden Valimiz Turhan, bir Kore Gazimizin sorusu üzerine; Kahraman bir millet olduğumuzu ifade ederek "Kore`de bunu sizler bir kez daha dosta düşmana ilan ettiniz. Biz büyük bir milletiz. Haksızlığı, saldırıya görmemezliğe gelemeyiz. Dünyada adaletin sağlanmasında barışın sağlanmasında bize rol düşecektir. Kore Türk askerinin kahramanlığının tescil edilmesi açısından tarihi bir andır. Yaptığınız kahramanlık çok önemlidir." diye konuştu.
Ziyarette dernek üyesi Kore gazileri Mehmet Ataç, Ramazan Akgün, Muharrem Ercan ve Mehmet Yaman`a; Valimiz Ahmet Turhan, 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Şahar ve Başkan Yardımcısı Özenç tarafından plaket verildi.
Valimiz Ahmet Turhan Gaziler Günü nedeniyle gaziler onuruna Otel Basri`de bir öğle yemeği düzenledi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false