Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

19 Mayıs gençlik, gençlik gelecek demektir

19 Mayıs gençlik, gençlik gelecek demektir

Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, bayram kutlamalarının yapıldığı stadta yaptığı konuşmasında, 19 Mayıs gençlik, gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük..

Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, bayram kutlamalarının yapıldığı stadta yaptığı konuşmasında, "19 Mayıs gençlik, gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir" dedi.
19 Mayıs Atatürk`ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de törenlerle kutlandı.
19 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşen bayram kutlaması, Atatürk Anıtına çelenk sunma töreniyle başladı.
Cumhuriyet Meydanı`nda buluşan, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Garnizon Komutanı, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, daire amirleri ve memurları, siyasi parti temsilcileri, KİT müdürleri, banka müdürleri, esnaf ve dernek teşekkülleri başkan ve temsilcileri, okul müdürleri sırayla, Atatürk`ün Anıtına çelenklerini sundular.
Çelenk sunma töreninin bitiminde, tören komutanının verdiği dikkat komutu ile saygı duruşu yapılıp, ardından İstiklal Marşımız söylenip, Şanlı Bayrağımız göndere çekildi.
Törenlerin ikinci bölümü Erdek 18 Eylül İlçe Stadında devam etti. Stadtaki tören, Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve İlçe Milli Eğitim Müdürünün birlikte, öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile başladı.

Protokol tirübündeki yerini almasından sonra, günün anlam ve önemini belirten konuşma Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan tarafından yapıldı.
Bugün, M. Kemal`in Samsun`da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu`da elden ele, gönülden gönüle dolaşarak milletimizin var olma savaşını başlattığı günün 91. yıldönümü olduğunu hatırlatan Aslan, devam eden konuşmasında şunları söyledi: "Milletimizin inanç ve azmiyle Büyük Önder M. Kemal Atatürk`ün rehberliğinde, tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs. Sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle, milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde, Atatürk`ün, Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa, ölmek daha iyidir diyerek Samsun`a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarih ile birlikte, Türk milleti kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Sizler, Türk`e istiklal aşkını veren Nene Hatunların, ya istiklal, ya ölüm parolasını benimseyen Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların, tarihi tarih yapan Barbarosların, Uluabatlı Hasan`ların, Yavuzların, Atatürk`lerin soyundansınız. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak, sonsuza kadar korumak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin kurucusu M. Kemal Atatürk`ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, siz gençlerimizin bayramını kutluyorum." 
Gençlik adına konuşma, şiir, Atatürk`ün Gençliğe hitabesi okunup, Anadolu Lisesi`nden bir öğrenci yönetiminde, öğrenciler topluca "Gençliğin Andını" söyleyip Atatürk`e bağlılıklarını haykırıp, Gençlik Marşı söylendi.
Tören komutanının komutu ile resmi geçit düzeni alınıp, Erdek Anadolu Lisesi Boru Trampet Takımı eşliğinde resmi geçit yapıldı.
Halk oyunları gösterileri, Erdek Lisesi ile Kız Meslek Lisesi folklor gurubu tarafından sunuldu. Folklor gösterilerinin sonunda, ilçemiz okulları arasında 19 Mayıs Gençlik Haftası konulu düzenlenen, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, Erdek Kaymakamı, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından ödülleri verildi.

Kutlamalar, modern dans gösteri gurubu ile kız-erkek karma gösteri gruplarının gösterileri ile sona erdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı