Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

19 Mayıs kutlama programı açıklandı

19 Mayıs kutlama programı açıklandı

19 Mayıs Atatürkü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı belli oldu. Erdek Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamaya göre kutlamalar, 19 Mayıs Çarşamba günü Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başlıyor.

19 Mayıs Atatürk`ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı belli oldu. Erdek Kaymakamlığı`ndan yapılan yazılı açıklamaya göre kutlamalar, 19 Mayıs  Çarşamba günü Cumhuriyet Meydanı`ndaki Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başlıyor.
19 Mayıs 2010 günü, Askeri ve Adli erkan, daire amirleri ve memurlar, varsa malül gaziler ve eski muharipler, siyasi parti temsilcileri, KİT Müdürleri, banka müdürleri, esnaf ve dernek teşekkülleri başkan ve temsilcileri ile orta öğretim okullarından 40`ar kişilik öğrenci gurupları, okul müdürleri, görevli öğretmenler nezaretinde en geç 08.50 de Anıt önünde hazır bulunacaklar.
Yönetmeliğe uygun olarak hazırlanmış olan çelenkler saat: 09.00`dan itibaren sunulmaya başlanacak. Çelenk sunacak yöneticiler, yapılacak protokol sırası çağrısı ile bizzat çelenkleri anıta sunacaklar. Çelenk sunmayan kamu kurum ve kuruluş yöneticileri de çelenk sunma törenine katılacaklar. İzinli veya raporlu olanların yerine vekilleri katılacak.
Çelenk sunma töreninden sonra programa Erdek 18 Eylül Stadyumu`nda devam edilecek. İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı şeref tribünündeki yerlerini aldıktan sonra saat 10.00`da tören yöneticisi refakatinde öğrencilerin ve halkın bayramı kutlanacak.
Halkın ve öğrencilerin bayram kutlaması bitiminde, protokol üyeleri şeref tribününde yerlerini aldıktan sonra, saygı duruşu bitiminde, Erdek Lisesi Müzik Öğretmeni Ediz Altıntaş yönetiminde İstiklal Marşımız söylenecek ve görevlendirilecek öğrenciler tarafından şanlı bayrağımız göndere çekilecek.Günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından yapılacak. Gençlik adına konuşmanın seçilen öğrenci tarafından yapılmasının ardından günün anlamı ile ilgili şiir okunacak. Seçilen bir öğrenci tarafından Atatürk`ün Gençliğe Hitabesinin okunmasının ardından, Türk Gençliğinin Andı; bir öğrenci eşliğinde, törene katılan tüm öğrenciler tarafından söylenecek. Tören Yöneticisi tarafından şeref çağrısının yapılması, ardından Törene katılan tüm öğrenciler tarafından gençlik marşının söylenmesi izlenecek. Tören komutanının komutu ile okulların geçit resmi yapılacak. Erdek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin birlikte hazırladıkları halk oyunları gösterileri sunulacak, ilçemiz okulları arasında düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek, ilçemiz ortaöğretim okulları gösteri gurubu, modern dans gurubu gösterilerini sunduktan sonra, kız-erkek karma gösteri gurupları final tablosu oluşturarak tören sona erecek.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı