Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

19 Mayısta buruk kutlama

19 Mayısta buruk kutlama

Erdek'te, 19 Mayıs kutlamaları Manisa'nın Soma İlçesinde 301 maden işçinin vefat etmesi nedeniyle hüzünlü geçti.

Erdek'te, 19 Mayıs kutlamaları Manisa'nın Soma İlçesinde 301 maden işçinin vefat etmesi nedeniyle hüzünlü geçti.
Gençlik ve Spor Erdek İlçe Müdürü Erdem Eren tarafından Atatürk Anıtına çelenk konuldu.
Çelenk konulmasının ardından Soma'da hayatını kaybedenler için saygı duruşun da bulunulup, İstiklal Marşımız okundu.
Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdem Eren günün anlam ve önemini belirten konuşmasına Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm ulusumuza başsağlığı dileyerek başladı. 
                       
Eren, devam eden konuşmasında Bugün milletimizin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs'ın 95. Yıldönümüdür. Büyük bir anlam ve öneme sahip olan bugünde hepinizi en içten saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Unutmayınız ki Atatürk'ün 19 Mayıs'ta milli duygular içerisinde Samsun'da attığı ilk adım Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır.” dedi.
Gençlere seslenen Eren, Sevgili gençler, geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919'da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı'nı ona inanan milleti ile beraber sürdürmüştür. Kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için, gençlere olan güveni sebebiyle de bugünü siz gençlerimize armağan etmiştir. Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek ve birlik içinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye'yi daha da güçlü bir hale getireceksiniz. Biliyoruz ki Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatı sizlersiniz. Sizlerin de Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü rehber alarak çok çalışıp, ileride şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşünceler ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.” diye konuştu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle ilçemizde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile tören sona erdi.
Erdek Cumhuriyet Alanında düzenlenen törene Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek Garnizon Komutanı Dz. Kur.Albay Ferhat Bağlarlıoğlu, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Ertan Çubukçu, Gençlik ve Spor Erdek İlçe Müdürü Erdem Eren, Siyasi Partilerin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri katıldı.
Haber : Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli