Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

19 Mayıs coşkuyla kutlandı

19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün doğum günüm olarak nitelediği 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla kutlandı.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün doğum günüm olarak nitelediği 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla kutlandı.
19 Mayıs Salı günü saat 09.30`da Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk sunma töreniyle başlayan kutlamaların ikinci bölümü Erdek Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde devam etti.
Erdek Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Erdek İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Adem Erdem Eren günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Eren, gençliğe hitaben yaptığı konuşmasında "Bugün, Mustafa Kemal`in Samsun`da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu`da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 96. yıldönümü. 19 Mayıs milletimizin tüm onur ve asaletiyle büyük önder Mustafa Kemal Atatürk`ün rehberliğinde tarih sahnesine bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır.” dedi.

19 Mayıs gençlik, gençlik ise gelecek demektir” diyerek konuşmasını sürdüren Eren, Türk genci, Türk istiklali ve Türkiye Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. ‘Sizler yeni Türkiye`nin genç evlatları. Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar' diyor Atatürk. Sevgili gençler, siz Türk`e istiklal aşkını veren Kara Fatmaların, Nene Hatunların, siz ya istiklal ya ölüm diyen Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların, siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Atatürklerin soyundansınız. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Unutmayın ki vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Geçlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, başta Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum." diyerek konuşmasını noktaladı.
İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Adem Erdem Eren`in konuşmasının ardından şiirler okunarak devam eden programda, Atatürk`ün gençliğe hitabesi ve gençliğin Ata`ya cevabı hep bir ağızdan okundu.
Çeşitli kategoriler de düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçe protokolü tarafından verildi.
Ödül törenin ardından ilçemiz okullarından, 18 Eylül Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı Balıkesir yöresine ait halk oyunları, törene gelen vatandaşlara sergilendi.
19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı töreni, lise öğrencilerin seslendirdiği çeşitli şarkılarla son buldu.



Anahtar Kelimeler: 19 Mayıs coşkuyla kutlandı
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli