Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

19 Mayıs kutlama programı açıklandı

19 Mayıs kutlama programı açıklandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı belli oldu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı belli oldu.
Erdek Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre kutlamalar, 19 Mayıs Salı günü Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başlıyor.

19 Mayıs Salı günü, Askeri ve Adli erkan, daire amirleri ve memurlar, malül gaziler ve eski muharipler, siyasi parti temsilcileri, KİT Müdürleri, banka müdürleri, esnaf ve dernek teşekkülleri başkan ve temsilcileri ile orta öğretim okullarından 20'şer kişilik öğrenci gurupları, okul müdürleri, görevli öğretmenler nezaretinde en geç 08:50 de Anıt önünde hazır bulunacaklar.
Saat 09:30'da düzenlenecek olan Cumhuriyet Meydanında ki törende, Erdek Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Atatürk Anıtına çelenk sunacak. Saygı Duruşunda bulunup İstiklal Marşımızın okunmasıyla burada ki tören sona erecek.
Çelenk sunma töreninden sonra programa Erdek Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde devam edilecek.
Burada ki tören saat 10:00'da başlıyor. Saygı duruşu bitiminde, Erdek Lisesi Müzik Öğretmeni Ali Kafes yönetiminde İstiklal Marşımız söylenecek.
Günün anlam ve önemini belirten konuşma Erdek Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Adem Erdem Eren tarafından yapılacak. Gençlik adına konuşmanın seçilen bir öğrenci tarafından yapılmasının ardından günün anlamı ile ilgili şiir okunacak.
Seçilen bir öğrenci tarafından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesinin okunmasının ardından, Türk Gençliğinin Ata'ya cevabı okunacak.
Erdek Kapıdağ Mesleki ve Teknik Lisesi bahçesinde gerçekleşecek olan törende sportif müsabakaların yapılmasının ardından, tören dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, halk oyunları ekibinin gösterisi ve müzik şöleniyle son bulacak.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı