Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

1 lt atık yağ 1 milyon lt içme suyunu kirletiyor

1 lt atık yağ 1 milyon lt içme suyunu kirletiyor

Balıkesir Belediyesi, bitkisel atık yağların çöpe dökülmeyip değerlendirilmesi için örnek bir çevreci kampanya düzenledi.

Balıkesir Belediyesi, bitkisel atık yağların çöpe dökülmeyip değerlendirilmesi için örnek bir çevreci kampanya düzenledi.
Okullarda düzenlenecek olan yarışmada en başarılı olan okulların ödüllendirileceği bildirildi. 
Balıkesir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Kolza Biodizel Yakıt ve Petrol Ürünleri şirketi ortaklığında; 2012-2013 eğitim, öğretim yılında Balıkesir il merkezindeki okullarda bitkisel atık yağların toplanması ile ilgili bir yarışma düzenleneceği açıklandı. Belediye Başkanlığından konuyla ilgili verilen bilgiye göre, atık yağlar, evsel atık su kirliliğinin % 25`ini oluşturuyor. Atık yağlar, lavabolara döküldüğü zaman drenaj sistemine sıvanarak bu şekilde kanalizasyon borusu içindeki atıkların yapışmasına ve zamanla borunun daralmasına neden oluyor. Böylece atık su arıtma tesisleri zarar görürken işletme maliyeti de artmış oluyor. Yetkililerin yaptığı açıklamada, 1 litre atık yağın 1 milyon litre içme suyunu kirlettiğine dikkat çekildi. 
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, belediyenin ortak olduğu çevreci projeyle ilgili düzenlenen bu yarışma sayesinde ilkokullardaki öğrencilerinin bitkisel atık yağların geri kazanımı bilincine sahip olacaklarını, geleceğin büyükleri olan çocuklara atık yağları toplama alışkanlığının kazandırılacağını söyledi. Çevre bilincinin geliştirilmesi ve çocuklara çevreyi koruma alışkanlığı kazandırmak için bu tür organizasyonları gerçekleştirmeye ve desteklemeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Ok, yarışmada dereceye giren okulların ödüllendirileceğini bildirdi. Yarışmayla ilgili süreç hakkında okulların bilgilendirileceği, daha sonra sonuçların da kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli