Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

1. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi başlıyor

1. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi başlıyor

Marmara Belediyeler Birliği`nin düzenlediği kongre 11-12 Nisan 2015 tarihlerinde İstanbul`da gerçekleştirilecek.

Marmara Belediyeler Birliği`nin düzenlediği kongre 11-12 Nisan 2015 tarihlerinde İstanbul`da gerçekleştirilecek.
I. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi, akademik oturumlar, belediye ve çocuk çalıştayları ile belediyelerin çocuk ve kent ilişkisi üzerine başarılı çalışmalarını sergileyecekleri stantlar eşliğinde düzenleniyor Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği kongre 11-12 Nisan 2015 tarihlerinde Harbiye Askeri Müzesinde gerçekleşecek.
Kongrenin düzenlenme gerekçesi; Türkiye’de nüfusun yaklaşık üçte birlik dilimini oluşturan çocuklara yönelik (18 yaş altı nüfus), şehri yönetenler (yerel ve merkezi) ve şehir üzerine çalışanlarca (akademisyen, tasarımcı ve sivil toplum uzmanları gibi) farkındalığın artırılması ile çocukların şehir yaşamında önlerine çıkan engellerin keşfi ve bu engelleri aşmak üzere çözüm önerileri, projeler ve uluslararası örneklerin sunulması olarak açıklandı.
Şehirleri çocuklar için daha yaşanabilir kılmak amacıyla çaba gösteren aktörlerden biri olan Marmara Belediyeler Birliği Şehir Planlama ve Tasarım Koordinatörlüğü tarafından düzenlenmekte olan kongre, Yrd. Doç. Dr. Yasemin Çakırer Özservet koordinatörlüğünde yürütülüyor. Yerel yönetimlerin çocuk odaklı projelerini fuar stantları aracılığıyla ilgililere duyurabilecekleri bir platform olan bu kongrenin, her sene yapılması hedefleniyor.
11 Nisan 2015 tarihinde başlayacak ve açılış konuşmalarının yapılacağı kongrede “Çocukların Şehri” temalı akademik çalışmaların yer alacağı iki oturumluk sunumlar yapılacak.
Kongre süresince fuar stantları ziyarete açık olacağı bildirilirken, 12 Nisan 2015 Pazar günü, fuar alanı ziyarete açık olmakla birlikte, çocuklara yönelik faaliyetleriyle öne çıkan yerel yönetim temsilcileriyle birlikte belirlenen temalarda çalıştaylar düzenlenecek. Bu süreçte belediye temsilcilerinin, akademisyenlerin ve diğer ilgili tarafların birbirleriyle deneyimlerini paylaşmaları ve bilgi-fikir alışverişinde bulunmaları amaçlanıyor.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli