Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

1.ULUSLARARASI BALIKESİR CUP TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL TURNUVASI SONA ERDİ

1.ULUSLARARASI BALIKESİR CUP TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL TURNUVASI SONA ERDİ

TÜRKİYE TURNUVAYI ŞAMPİYON OLARAK BİTİRDİ

Salon : Alparslan Türkeş Spor Kompleksi

Hakemler.Selçuk Kaçın-Dinçer Möbel-Mert Özövgü

TÜRKİYE:

İsmail Boyraz, Özgür, İbrahim, Kaan, İsmail Ar, Deniz, Cem, Fikri, Murat Arslanoğlu, Ferit, Serdar, Bestami, Samet, Yasin, Aytaç, Murat Yazıcı

Coach: Harman Yazıcıoğlu

 İRAN:

Balaghi Saman, Yousefi Ahmad, Esmael H.Pour, Abolfazl Mousavi, Ebrahim Tagilou, Morteza Abedi, Mohsen Bigdeli, Morteza Ghariblou, Mehdi Ghorbani, Morteza Ebrahim, Vahid G.Azad

Coach: Kemal Eshgh

 Periyot Sonuçları :(21-12)Türkiye    (42-27)Türkiye      ( 57-51) Türkiye    ( 76-76)

Uzatmalar :(83-83 )  (93-93)  (102-98)

 TÜRKİYE TURNUVAYI ŞAMPİYON OLARAK BİTİRDİ

1.Uluslararası Balıkesir Cup Tekerlekli Sandalye Basketbol turnuvası sona erdi. Turnuvanın kapanış maçında Türkiye İran ile karşılaştı. Karşılaşmaya Türkiye çok iyi başladı. Özellikle pota altını Murat ile çok iyi kullanan millilerimiz ilk periyodu 21-12 önde tamamladı. İkinci periyotta farkı daha da açan milli takımımız devreye 42-27 önde girdi. Karşılaşmanın üçüncü periyodunda İran oyuna ağırlığını koymaya başladı. Türkiye ise Serdar ve İbrahim ile direnmeye çalıştı. Şutlarda yeterli isabet bulunamayınca periyot 6 sayı farkla 57-51 Türkiye´nin üstünlüğüyle sona erdi. Karşılaşmanın 4.periyodunda İran iyi hücum yaparak aradaki sayı farkını eritti. Baştan sona büyük bir çekişme içinde geçen karşılaşmanın normal süresi 76-76 sona erdi.           Uzatmaya giden maçın ilk 5 dakikalık uzatma sonucunda da eşitlik bozulmadı.83-83..Karşılaşmada iki takım da birbirine üstünlük sağlayamayınca ikinci uzatma da 93-93 eşitlikle sonuçlandı. Salonlarda çok sık rastlanmayan ve büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmayı Türkiye 102-98 kazanmasını bildi. Karşılaşmayı Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Edip Uğur, Altıeylül Belediye  başkanı Zekai Kafaoğlu, Gençlik  Hizmetleri İl spor müdürü İlhan Arslan, Karesi Belediye başkan yardımcısı ve Büyükşehir Belediyespor başkanı Yusuf Hocaoğlu, Türkiye Bedensel Engelliler federasyonu başkanı Arif Ümit Uztürk ve Türkiye bedensel engelliler federasyonu yönetim kurulu üyesi ve Büyükşehir Belediyespor Tekerlekjli Sandalye Basketbol branş sorumlusu Hüseyin Adın ve federasyon yönetim kurulu üyeleri de izleyenler arasındaydı.

TURNUVA KAPANIŞ TÖRENİ İLE SONA ERDİ.

Törende söz alan Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Başkanı Ahmet Edip Uğur ´´Güzel bir turnuvanın sonuna geldik. Çok çekişmeli bir maç oldu. Bu turnuvayı Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak birlikte düzenledik. Federasyon başkanımıza buradan ilgileri nedeniyle teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyespor tekerlekli sandalye basketbol takımımızın her zaman yanındayız. İnşaatı  devam eden yeni salonumuz bitmek üzere. Gönül ister ki Balıkesir´den Avrupa şampiyonu bir takım çıksın. Buradan Milli takımımıza başarılar diliyorum.´´ şeklinde konuştu.

Türkiye bedensel engelliler federasyon başkanı Arif Ümit Uztürk ise ´´ Bu yılki faaliyet takvimimizde yer alan Balıkesir´de düzenlenen Balıkesir Cup turnuvası şahane bir maç ile tamamlandı. Milli takımımız şampiyon oldu. Buradan İran ve İspanya milli takımlarına çok teşekkür ediyorum. Turnuvaya az bir süre kala davet almalarına rağmen gösterdikleri fedakarlık nedeniyle kendilerini kutluyorum. İçten ve samimi katkıları nedeniyle Sayın Valim Mustafa Yaman´a, Sayın Büyükşehir Belediye başkanım Edip Uğur´a, Karesi Belediye başkanım Yücel Yılmaz´a, Gençlik Hizmetleri İl spor müdürü İlhan Arslan´a, Karesi Belediye başkan yardımcısı ve Büyükşehir Belediyespor başkanı Yusuf Hocaoğlu´na, yönetim kurulu üyemiz Hüseyin Adın´a ve turnuvada emeği geçen hakemlerimize, takımlarımıza ve tüm görevlilerimize teşekkür ediyorum. İran ve İspanya milli takımlarına hayırlı yolculuklar diliyorum. ´´dedi.

Kapanış seremonisi 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından kupa töreni ile sona erdi. Turnuvayı Türkiye şampiyon olarak bitirirken, İran ikinciliği , İspanya ise üçüncülüğü aldı.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli