Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

2. ALGEM tesislerinin yapımı hızla sürüyor

2. ALGEM tesislerinin yapımı hızla sürüyor

Altıeylül Belediyesi´nin sosyal yardımlaşma merkezi olan Altıeylül Gelişim Merkezi (ALGEM) tesislerinin ikincisinin yapımı sürüyor.

Altıeylül Belediyesi´nin sosyal yardımlaşma merkezi olan Altıeylül Gelişim Merkezi (ALGEM) tesislerinin ikincisinin yapımı sürüyor.
İki ay önce temeli atılan ALGEM binasında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.
Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, sosyal ve kültürel alanda ilçenin büyük ölçüde ihtiyacını karşılayacak olan Altıeylül Gelişim Merkezi (ALGEM) Tesislerinin yapım çalışmalarını yerinde inceledi.
Yapım çalışmalarını bir süre takip eden Başkan Avcı, önceliği ihtiyaç sahibi vatandaşlara verdiklerinin altını çizdi.
Avcı, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Bizim için sosyal belediyecilik çok önemli dedik. Hızlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Önümüzdeki sene içerisinde burayı tamamladığında ilçemize artı değer kazandıran bir bina olacak. Çocuklarımız etütlerini burada yapabilecek. ALMEK devam edecek, kursiyerlerimiz laboratuvarlarından, dershanelerinden istifade edebilecek. Bodrum katında yine bir sosyal ve giyim marketimiz olacak. Ayrıca ihtiyaç sahipleri için aş evimiz olacak, sıcak yemeğimiz olacak. Belediyemizin bazı birimleri buraya taşınmış olacak. Salih Tozan Kültür Merkezi 300 kişilik biliyorsunuz. Burada 252 kişilik bir salonumuz olacak. Çocuklarımızla sosyal etkinlikler yapacağız. İhtiyaç sahibi çocuklarımıza, öksüz yetim çocuklarımıza sinema günleri şeklinde özel gösterimlerde bulunacağız. Bir adet de, vatandaşlarımızın kullanımına sunacağımız bir restoranımız olacak. Binamızın altında ve bina yanındaki araziyi otopark olarak değerlendireceğiz. Yaptığımız projelerde otopark alanlarını göz ardı etmiyoruz.?
Toplam inşaat alanı 6.325 M2 olarak açıklanan ALGEM 2. Tesisleri içinde; 27 adet ofis, 11 adet derslik, 3 tane atölye, 50 kişilik aşevi, 250 M2 sosyal market, 250 M2 aile danışma merkezi, 230 M2 açık ve kapalı fuaye alanı olan 252 kişilik konferans salonu, 1000 M2 açık, 300 M2 kapalı kafeterya ve restoran alanı, kapalı ve açık otopark alanlarıyla toplamda 4 dönümlük yeşil alan yer alacak.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli