Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

2. kafile Umre yolcuları dualarla uğurlandı

2. kafile Umre yolcuları dualarla uğurlandı

Erdek Müftülüğü görevlilerince, geçtiğimiz ay ilçemize bağlı Karşıyaka Mahallemizden 6 Ocak 2017 tarihinde başlarında Bayan Kur´an Kursu Öğreticisi ile birlikte 3 erkek, 25 bayan olmak üzere toplam 28 vatandaşımızı 24 Günlük Umre yolculuğuna uğurlanmıştı.

Geçtiğimiz gün yine, 20 Günlük Umre turu ile 2. kafile de Karşıyaka Mahallesinden başlarında Karşıyaka Mahalle Camii İmam-Hatibi Kerim Kurtaran hoca nezaretinde yolcu edildi.
2. kafilede 13 erkek, 18 bayan olmak üzere toplam 31 Umre yolcusu bulunuyor.
Erdek İlçe Müftüsü Adem Eser, Yatsı Namazının ardından meydanda toplanan Umre yolcuları ile mahalle halkına hitaben yaptığı konuşmada, Karşıyaka halkının Umre için bu yıl istekli ve gösterdikleri kararlılıklarına teşekkür etti.

Eser´in konuşmasının ardından yaptığı dua ile çevre mahallelerden gelen din görevlilerinin söylediği ilahilerle coşkulu bir kalabalığın katılımı ile Umre yolcuları kutsal topraklara uğurlandı.
Umreciler ilk önce İzmir havalimanından Sevgili Peygamberimizin Kabrinin bulunduğu Medine-i Münevvere´ye gidecekler. Orada yaklaşık bir hafta kaldıktan sonra Mekke şehrine Kabe-i Muazzama´ya ulaşıp Umrelerini yapacaklar.
Umre yolcuları 13 Mart´ta Cidde Havalimanından İzmir´e dönerek, daha sonra araçlarla yine memleketlerine ve sevdiklerine kavuşacaklar.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli