Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

2. Tahtacı Samahları etkinliği başarıyla gerçekleşti

2. Tahtacı Samahları etkinliği başarıyla gerçekleşti

Edremit Belediyesi 2 .Tahtacı Samahları etkinliği Deniz Düğün Salonu´nda CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, CHP Edremit İlçe Başkanı Fatih Yılmaz ve Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan´ın katılımıyla g

Edremit Belediyesi 2 .Tahtacı Samahları etkinliği Deniz Düğün Salonu´nda CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, CHP Edremit İlçe Başkanı Fatih Yılmaz ve Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan´ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Edremit Belediyesi 20-22 Eylül Gençlik Kampı ve Tahtacı Samahları etkinliği kapsamında, Tahtacı kültürünün tanıtılması amacıyla düzenlenen etkinliğe farklı bölgelerden çok sayıda semah ekibi katıldı.
Samah etkinliği, 2010 yılında tüm Tahtacılar´ın Anıtkabir´de dalgalandırdığı bayrağın kadınlar tarafından sahneye taşınması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlarken, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan bir konuşma yaptı.
Tahtacı Kültür Dernekleri Federasyonu´nun düzenlediği etkinliğe Edremit Belediyesi olarak katkı sunmaktan gurur duyduğunu belirten Başkan Arslan, şöyle konuştu: ?Değerli canlar, 2013 yılıydı, o zaman Zeytinli Belediye başkanıydım ve Tahtacı Samahlarının birincisine ev sahipliği yapmıştık. Bunun üzerinden 6 yıl geçti. Bir Türkmen evladını kendinizden bu kadar uzakta tutmayın. Ben sizi daha çok görmek istiyorum çünkü sizi gördükçe Pir Sultan´ı hatırlıyorum. Sizi gördükçe Hacı Bektaş-ı Veli´yi anıyorum. Ben de hünkar gibi bir olalım, iri olalım, diri olalım diyorum. Ben sizi gördükçe Atatürk´ün aydınlık cumhuriyetini, Mustafa Kemal Atatürk´ü görüyorum.? dedi.
Etkinlik farklı bölgelerden katılan semah gruplarının gerçekleştirdiği gösterilerle devam etti.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı