Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

2011 nüfus ve konut araştırmasına hazırlanın

2011 nüfus ve konut araştırmasına hazırlanın

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Balıkesir İli Başkanlığı, Balıkesir ilinde nüfus ve konut anket çalışması yapılacağını bildirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Balıkesir İli Başkanlığı, Balıkesir ilinde nüfus ve konut anket çalışması yapılacağını bildirdi.
TÜİK Balıkesir Başkanlığı`nın yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye`de yaşayan nüfusun 2007 yılından itibaren Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi`nden (ADNKS) elde edildiğini, demografik, sosyal ve ekonomik nitelikleri ile konutlara ilişkin bilgilerin nüfus araştırmaları ile belirlendiğini kaydetti.
İşgücü ve istihdam, doğurganlık, göç ve göç nedeni, bebek, çocuk ve yetişkin ölümlülüğü, özürlülük ile bina ve konutlara ilişkin il ve ilçe bazında detaylı bilgilerin derlenmesi amacıyla, Ekim ve Kasım aylarında Nüfus ve Konut Araştırması (NKA) yapılacağını bildiren Başkan Birol Aydemir, şöyle devam etti:
"2011 NKA, 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu uyarınca hazırlanan 2007-2011 dönemi Resmi İstatistik Programı kapsamında gerçekleştirilecektir. Araştırmanın referans tarihi 2 Ekim 2011`dir. Alan uygulaması 3 Ekim 2011 tarihinde başlamış olup yaklaşık iki ay sürecektir. 2011 Nüfus ve Konut Araştırması, ADNKS ve UAVT kayıtları temel alınarak dizüstü bilgisayarlar ve soru kağıtları aracılığıyla, yüz yüze görüşme yöntemiyle uygulanacaktır.
Araştırmanın alan uygulamasında görev alacak personel, TÜİK onaylı resmi tanıtım kartları yakalarına takılı bir şekilde hane halklarını ve kurumsal yerleri ziyaret edecektir."
Güvenlik nedeniyle hane halklarından, gelen anketörlerden kimlik belgelerini mutlaka ibraz etmelerini isteyen Aydemir, "Araştırmada derlenen bilgiler, 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu uyarınca gizli kalacak olup sadece istatistiki amaçlar dahilin de kullanılacaktır. İlgili Kanun gereği, örneğe çıkan hane halklarının soru kağıtlarına cevap vermeleri zorunludur" dedi.
Aydemir, araştırmanın örnek hacminin yaklaşık olarak 2, 4 milyon hane halkı olup, bu araştırma ile Türkiye genelindeki hane halklarının yaklaşık yüzde 13`ünden bilgi derleneceğine işaret etti.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false