Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

2014 Muay Thai Türkiye Şampiyonası düzenlendi

2014 Muay Thai Türkiye Şampiyonası düzenlendi

Türkiye Muay Thai Federasyonunun 2014 yılı faaliyet programında yer alan Muay Thai Minikler-Yıldızlar- Gençler ve Büyükler (Bay-Bayan) Türkiye Şampiyonası Antalyanın Kemer ilçesinde yapıldı.

Türkiye Muay Thai Federasyonunun 2014 yılı faaliyet programında yer alan Muay Thai Minikler-Yıldızlar- Gençler ve Büyükler (Bay-Bayan) Türkiye Şampiyonası Antalya`nın Kemer ilçesinde yapıldı.
60 il`den idareci, antrenör ve sporcu olarak yaklaşık 1200 kişinin katılımıyla gerçekleşen turnuva sona erdi.
Gönen Tezcan Spor Kulübü ve Balıkesir Halk Eğitim Muay Thai takımı olarak ilimizi temsilen 2 antrenör ve 6 sporcumuzun katıldığı turnuvada Balıkesir kafilesi bronz madalyayla döndü.
36 kg yıldız kızlar kategorisinde yarışında yarışan Sıla Çanga, 51 kg yıldız erkekler kategorisinde yarışan Alptekin Dal eleme maçlarını kaybederek turnuvaya ilk turda veda etti. 60 kg büyük bayanlar kategorisinde yarışan Pelin Çevik, 86 kg büyük erkekler kategorisinde yarışan Ufuk İzci, eleme kurasında bay çekerek direk çeyrek finale yükseldi. 45 kg yıldız kızlar kategorisinde Derya Mavi ve 57 kg büyük erkekler kategorisinde Oğuz Sever eleme maçlarını kazanarak çeyrek finale yükselmeyi başardı. Çeyrek final maçlarını puan farkıyla kaybeden sporcularımız, Ufuk İzci, Pelin Çevik ve Oğuz Sever yarı finale kalamayıp derece elde edemedi. 45 kg yıldız kızlar kategorisinde mücadele eden Derya Mavi çeyrek final maçını kazanarak adını yarı finallere yazdırmayı başardı. Yarı final maçında istediği performansı sergileyemeyen sporcumuz İstanbul`lu rakibine karşı puan farkıyla yenilip Türkiye 3.lüğü elde etti.
Şampiyonayı değerlendiren Balıkesir Halk Eğitim Merkezi ve MuayThai İl Temsilcisi olan Gürcan Demirsıkan, "Muay Thai sporuna 2004 yılında Edremit ilçesinde başladık ve 1 yıllık çalışmamızın karşılığında ilimizden Minik erkeklerde Türkiye 2. si çıkardık. Derya Mavi Kızımızın derecesiyle de ikinci Türkiye derecemizi elde ettik. Uzun bir aradan sonra 2014 Ekim ayında başlattığımız muaythai kursumuza ilgi çok büyük şu anda 26 genç sporcumuzla başladık ve devam ediyoruz. Fakat daha çok yeni olan takımımız ancak bölge ikinciliği ve bölge birincilikleri elde etti. İnşallah seneye Türkiye Şampiyonları Balıkesir`den çıkacak" dedi."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli