Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

20 yıl önceki raporun revize edilmesi gerekiyormuş

20 yıl önceki raporun revize edilmesi gerekiyormuş

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Körfez Bölgesi için çok önemli bir proje olan Reşitköy Barajının çok uzun süredir devam eden planlama raporu

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Körfez Bölgesi için çok önemli bir proje olan Reşitköy Barajı`nın çok uzun süredir devam eden planlama raporu ve ihale aşamalarının ne zaman bitirileceği hususunda verdiği soru önergesine Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu cevap verdi.
Bakan Eroğlu, 8 Aralık 1994 tarihinde onaylanan Burhaniye-Reşitköy Projesi planlama raporunun ve barajın kati projelerinin hazır durumda olduğunu söyledi.
20 yıllık planlama raporunun revize edilmesi gerekiyor
Ancak, yaklaşık yirmi yıl önce hazırlanmış planlama raporunun, revizesi gerektiğine dikkat çeken Eroğlu, "Proje, bütüncül bir yaklaşımla bölgedeki içme suyu ihtiyaçlarını da karşılamak maksadıyla, 2012 yılı planlama programındaki Küçükkuyu-Dikili Arası Sahil Şeridi Su Temin Projesi kapsamına alınmıştır. Bu projenin planlama raporu tamamlandığında, Reşitköy Barajı planlama revizyonu da tamamlanacaktır. Küçükkuyu-Dikili Arası Sahil Şeridi Su Temin Projesi Planlama Mühendislik Hizmetleri işine ait 15.01.2013 tarihinde gerçekleştirilen ön yeterlilik ihalesine verilen tekliflerin incelenmesi devam etmektedir" diyerek cevabına son verdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı