Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

23 Nisan Balıkesir´de etkinliklerle kutlandı

23 Nisan Balıkesir´de etkinliklerle kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Balıkesir´de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Balıkesir´de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın 99. yılı nedeniyle Balıkesir´de düzenlenen etkinlikler, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´nın katılımlarıyla gerçekleştirildi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri saat 10.15´de Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız tarafından Atatürk Anıtı´na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
Atatürk Parkı´ndaki gösteriler öncesi valilik koltuğuna bir günlüğüne oturan Altıeylül Yunus Emre Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Dilek Erkut ve Vali Ersin Yazıcı ile birlikte tören alanına 1978 Model Volkswagen minibüs ile gelerek herkesin bayramını kutladı. Balonlarla süslenmiş araçtan inen 23 Nisan Valisi Dilek Erkut, kendisini karşılayan basın mensubu ve protokol üyelerine üzerinde Türk bayrağı bulunan rozet hediye etti.
Erkut burada yaptığı açıklamada, "Çok mutluyum. Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından biz çocuklara armağan edilişinin 99. yıl dönümündeyiz. Bizlere bugünlere kazandıran insanları rahmetle anıyor, tüm ülkemizin bayramını onur, gurur ve kıvanç içerisinde kutluyorum." dedi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla valilik makamına oturan Dilek Erkut ve Vali Ersin Yazıcı´nın karşılanmasının ardından Atatürk Parkı´ndaki kutlama törenine geçildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ın balonlarla karşılama yaptığı tören alanında daha sonra balonlar havaya uçuruldu.
Kutlamalar saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlarken, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Elif Karabacak´ın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmanın ardından öğrenciler hazırladıkları gösterileri sundu.
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın ardından ana sınıfı, ilkokul ve ortaokul öğrencileri hazırladıkları gösterileri sundu.
Çocukların 23 Nisan için hazırladığı gösterileri ilgi ile izleyen Vali Ersin Yazıcı çocuklarla yakından ilgilendi.
Vali Ersin Yazıcı´nın çok önem verdiği ve desteklediği "Sporda Yetenek 10´la Gelecek" Projesi´nin sporcularının yaptığı gösteriler protokol üyeleri ve seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.
İl protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı kutlamalarda öğrenciler Atatürk ve 23 Nisan temalı şiirler okudu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli