Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

23 Nisan programı belli oldu

23 Nisan programı belli oldu

Ulusal Egemenliğin 96. Yıldönümünü coşku ile kutlayacağız.

Erdek Kaymakamlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programlarını açıkladı.
Tören programına göre, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün belirleyeceği okullardan 3´er öğrenci ve bir görevli öğretmen 23 Nisan Cumartesi günü 08.45-09.30 saatleri arasında Kaymakamlık Makamı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaretle çiçek takdim edilerek bu makamlar temsili olarak öğrenciler tarafından yürütülecek.
23 Nisan Cumartesi günü saat 09.30 da Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek. Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla burada ki tören sona erecek.
Cumhuriyet Meydanında ki çelenk sunma töreninin ardından saat 10.00´da İstiklal İlköğretim Okulu´nda bir program daha düzenlenecek. İstiklal İlköğretim Okulunda ki program da saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlarken, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapılacak. Ront gösterisi, çocuk şarkıları korosu ve şiirlerin okunmasıyla devam edecek olan bu programda, 23 Nisan orotoryası, halk oyunları ekibinin gösterisi ve hafta boyunca gerçekleştirilen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son bulacak. 

Kutlama programlarının ardından ise Erdek Belediyesi´nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayarmı kutlamalarına alternatif kutlama olarak geleneksel hale getirdiği uçurtma şenliği gerçekleştirilecek. Saat 14.00´de Erdek Öğretmenevi Ali Haydar Sarı Sahil Bandı önünde başlayacak olan uçurtma şenliği 18.30´a kadar devam edecek. 



Anahtar Kelimeler: Nisan programı belli oldu
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli