Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de törenlerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de törenlerle kutlandı.
23 Nisan kutlamaları kapsamında ilk olarak Erdek Kaymakamlığı, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erdek Belediye Başkanlığı görevleri, ilçemiz okullarından seçilen öğrenciler tarafından temsilen yürütüldü.
İlk tören, 23 Nisan Salı günü sabahı saat 09.30´da, Cumhuriyet Alanı´nda Atatürk Anıtı´na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı.
Törene, Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Garnizon Komutan Ateş Kalkan, Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erbil Camgöz, İlçe Jandarma Komutanı Jnd. Binbaşı. Volkan Kocatürk, İlçe Müftüsü Adem Eser, siyasi partilerin başkan ve temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları ile odalar ve sivil toplum derneklerinin temsilcileri katıldı. 

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erbil Camgöz tarafından Atatürk Anıtı´na, çelenk sunumunun ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı´mız okundu.
Cumhuriyet Alanı´ndaki törenin ardından Erdek Atatürk İlkokulu´nda bir tören daha düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşma Milli Eğitim Müdürü Vekili Erbil Camgöz tarafından yapıldı.
Öğrencilerin bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Camgöz, "Bugünleri sizlere armağan eden şehit ve gazilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Bugün yok edilmeye çalışılan bir ulusun tek yürek tek bilek hale geldiği bir gündür. Bugün, kendini beğenmiş düşmanlara karşı, Büyük Önder Mustafa Kemal Paşa´nın çevresinde çelik bir halka, tunç bir kalenin olduğu gündür. Bugün, köhne bir binada yepyeni bir ruh ve imanla, yepyeni bir devletin temellerinin atıldığı gündür. Bugün, harcı atalarımızın asil kanları ile yoğrulan ulusal egemenliğimizin çocuklarımıza bayram olarak armağan edildiği bir gündür. Ve bugün, dünya çocuklarının her yıl kutladığı ilk ve tek bayram günüdür. Ey bugünün çocukları, yarının sahipleri, kendinizi bilim, teknik, fen alanlarında yetiştirmemiz çok önemlidir. Ancak bundan daha da önemlisi kendimizi ahlaki bakımdan geliştirebilmelisiniz. Bugünün ahlaklı çocukları olan sizler, yarının dünyasını bugünden inşa etmekteyiz. Mutlu huzurlu bir gelecek sizlerin her alanda kendimizi yetiştirebilmenizle mümkün olacaktır. Gülelim, oynayalım, sevinelim, eğlenelim. Bütün bunları yaparken bizlere bugünleri armağan eden büyüklerimizi unutmayalım. Bu mutlu günlere hangi şartlarda ulaştık. Bu cennet vatan uğruna ne fedakarlıklar yapıldı, nelerden vazgeçildi. Bunları unutmayalım. Bu cennet vatana sahip çıkalım. ?Sahipsiz vatanın bakması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan bakmayacaktır´ diyen istiklal şairimiz Mehmet Akif´e kulak verelim. Benden başkaları da var onlar yapsın anlayışı yerine, ben yoksam kimse yoktur anlayışını benimseyelim ve vatanımızın daha güzel ve daha huzurlu olması için var gücümüzle çalışalım.? diyerek konuşmasına son verdi.
Daha sonra Atatürk İlkokulu 3. sınıf öğrencileri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılış dıraması sunuldu. Şiirlerin okunması, halk oyunları, çocuk korosunun şarkılarının seslendirilmesiyle devam eden program, ödül töreni ile sona erdi.
Daha sonra Erdek Belediye tarafından, Cumhuriyet Alanı´nda düzenlenen Çocuk Şenliği´nde çocuklar doyasıya eğlendi.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı