Bugün, 19 Mart 2024 Salı

23 Nisan yarın kutlanacak

23 Nisan yarın kutlanacak

23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın 97´nci yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşku ve gururla kutlanacak

23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın 97´nci yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşku ve gururla kutlanacak
Yarın kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Erdek Kaymakamlığı, kutlama programlarını açıkladı.
Tören programına göre, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün belirleyeceği okullardan üçer öğrenci ve bir görevli öğretmen, 23 Nisan Pazar günü 08.45 - 09.30 saatleri arasında kaymakamlık makamı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Savcılığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaretle çiçek takdim edilerek bu makamlar temsili olarak öğrenciler tarafından yürütülecek. 23 Nisan Pazar günü saat 09.30´da cumhuriyet alanında çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek. Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla buradaki tören sona erecek.

Cumhuriyet alanındaki çelenk sunma töreninin ardından saat 10.00´da, Atatürk İlköğretim Okulu´nda bir program daha düzenlenecek. Atatürk İlkokulu´ndaki program da saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlarken, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapılacak. Şiirlerin okunması, çocuk şarkıları korosu ve oratoryo gösterileriyle devam edecek olan bu program da, halk oyunları ekibinin gösterisi ve hafta boyunca gerçekleştirilen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son bulacak.
Öte yandan Erdek Belediyesi ekipleri başta ilçenin en işlek caddesi olan Atatürk anıtının da bulunduğu cumhuriyet meydanını büyük Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile donattı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Nisan yarın kutlanacak
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli