Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

23 Nisan coşkuyla kutlanacak

23 Nisan coşkuyla kutlanacak

Erdek, 23 Nisan’ı dolu dolu kutlamaya hazırlanıyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği, bu yıl 103. kez kutlanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yarın düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak. 
Erdek Kaymakamlığı’nca açıklanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı; 23 Nisan pazar günü saat 10.00’da Atatürk Anıtı’nın bulunduğu Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni ile başlıyor.
Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla sona erecek. 
İlkokul öğrencileri, Kaymakamlık Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı koltuklarına sembolik olarak oturacaklar. 
Törenlerin 2. bölümü; Erdek Stadyumunda saat: 11.00’da başlayacak. Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ve beraberindekiler öğrencilerin bayramını kutlayacaklar. 
Ardından, Saygı Duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız okunduktan sonra, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak. 
Öğrenciler adına yapılacak konuşma bir öğrenci tarafından yapıldıktan sonra program; şiirlerin okunması, dans gösterileri, geleneksel çocuk oyunları,  devam edecek, ödül töreni ile sona erecek.

Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Nisan coşkuyla kutlanacak
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı