Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

23 Nisan konulu resim sergisi törenle açıldı

23 Nisan konulu resim sergisi törenle açıldı

Balıkesir Mimarlar Odası Edremit Temsilciliği tarafından düzenlenen 23 Nisan konulu resim yarışmasına katılan öğrencilerin gönderdiği resimlerden derece girenler belli oldu.

Balıkesir Mimarlar Odası Edremit Temsilciliği tarafından düzenlenen 23 Nisan konulu resim yarışmasına katılan öğrencilerin gönderdiği resimlerden derece girenler belli oldu.
Balıkesir Mimarlar Odası Edremit Temsilciliği tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle İlköğretim Okulları arasında düzenlenen geleneksel resim yarışması sonuçlandı.
Dereceye girenlere ödülleri Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından verildi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Mimarlar Odası Edremit Temsilciliği tarafından her yıl yapılan ilköğretim okullararası resim yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye giren eserler Edremit A. Sıdıka Erke Etnografya Müzesi'nde beğeniye sunuldu. Sergi açılışında dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı.
Resim öğretmenleri Asil Özgür, İlhan Ardal, Latife Akın, Salih Cebe ve Mimar Vahit Büyüksaraç'tan oluşan seçici kurul tarafından üç ayrı grupta resimler değerlendirildi.
Değerlendirme sonucunda 1. ve 2. Sınıflar Grubu'nda Karagözoğlu İlkokulu'ndan Ece Yağcı birinci, Özel Özcan İlkokulu'ndan Ezgi Beren Dede ikinci, Zeytinli İlkokulu'ndan Arda Aksakal üçüncü, Karagözoğlu İlkokulu'ndan Naz Ekizer mansiyon ve Karagözoğlu İlkokulu'ndan Elfin Yağde Civelek Mimarlar Odası Özel Ödülüne layık görüldü.
2. ve 3. Sınıflar Grubu'ndan İsviçre'den Atay Aksakal birinci, Karagözoğlu İlkokulu'ndan Ozan Sertkaya ikinci, Hamiyet-Feridun Sözen İlkokulu'ndan Nur Yenigün üçüncü, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'ndan Zeynep Serra Çimen Mansiyon ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'ndan Alper üçüncülük ödülünü aldı. Dereceye giren öğrencilere ödülleri Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından verildi. Ödül töreninin ardından dereceye giren ve diğer tüm katılımcı eserlerin yer aldığı karma resim sergisi Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından açıldı.
Serginin açılışını yapan Başkan Saka, sanatsal etkinliklerin çok önemli olduğunu özellikle yetişme çağında ki miniklerin ilgi alanları olan bir dala yönelmelerinin kendilerine çok şeyler katacağını belirterek, Bizlerde Edremit Belediyesi olarak başta öğrencilerimizin faaliyetleri olmak üzere tüm sanatsal faaliyetlere destek olmaya çalışacağız” dedi. Serginin bir hafta boyunca açık kalacağı belirtildi. 
Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli