Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

23 Nisan kutlandı

23 Nisan kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçede düzenlenen törenlerle kutlandı. Erdek Cumhuriyet Meydanındaki törene Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Garnizon Komutanı Dz. Kur. Kd. Alb. Salih Zeki Aydın, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan..

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçede düzenlenen törenlerle kutlandı. Erdek Cumhuriyet Meydanındaki törene Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Garnizon Komutanı Dz. Kur. Kd. Alb. Salih Zeki Aydın, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, askeri erkan, siyasi ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve halk katıldı.
Cumhuriyet Meydanındaki tören Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile sona erdi.
Törenlerin 2. bölümü Erdek 18 Eylül İlçe Stadındaydı. Stattaki kutlamalar, Erdek Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının öğrenciler ile halkın bayramını kutlaması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam eden törende öğrenciler 23 Nisan konulu şiirler okudu.
Günün Anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere kürsüye çıkan Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, 91 yıl önce 23 Nisan 1920`de büyük devlet adamı, eşsiz komutan M. Kemal`in önderliğinde açılan TBMM`nin egemenliğin kayıtsız, şartsız millete ait olduğunu ortaya koymuştur şeklinde konuştu. Aslan, 23 Nisan`ı, milletimizin işgale ve haksızlığa karşı haykırdığı bir gündür şeklinde özetledi. Stattaki tören, öğrencilerin halk oyunu gösterisiyle devam etti. Törenin bitimine yakın, ilk öğretim düzeyinde ilçede düzenlenen şiir, kompozisyon ve futbol turnuvası yarışmalarında, il düzeyinde yapılan çeşitli spor dallarında derece giren öğrencilere ödülleri verildi. Etkinlikler, resmi geçit töreni ile sona erdi.
Haber : Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false