Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

23 Nisan’ı Erdek coşkuyla kutladı

23 Nisan’ı Erdek coşkuyla kutladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. yıldönümü Erdek'te törenlerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. yıldönümü Erdek'te törenlerle kutlandı. 

İlk tören saat 09.45'te Erdek Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz tarafından çelengin sunulmasıyla başlayıp saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile sona erdi. 

Törenin ikinci bölümü saat 10.45'te Erdek 18 Eylül Futbol Stadı'nda devam etti. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle öğrencilerin ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği 18 Eylül Futbol Stadı’nda ki program da saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı. 

Devamında Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Erdek Garnizon Komutanı Dnz. Alb. Ertan Engerek öğrencilerin ve ilçemiz halkının bayramını kutladı. 

Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102.yıldönümünün kutlandığını söyledi. 

23 Nisan’ı, ülkemiz ve milletimiz için önemli bir dönüm noktası olarak işaret eden Camgöz “Onun için mutluyuz, onun için gururluyuz. Bugünün dünyanın tek Çocuk Bayramı olması da ayrı bir önem arz etmektedir. Bu Bayramın çocuklara armağan edilmesinin de büyük anlamı vardır. Çünkü Çocuk gelecektir, çocuk gelişimdir yükseliştir ve çocuk güvendir. 23 Nisan 1920 tarihi altı çizilmesi gereken iki önemli hususu ihtiva etmektedir. Vatanın kurtuluşu ve bağımsızlığı için başta canı, kanı olmak üzere her şeyini feda etmiş bir milletin ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ilkesiyle ülke yönetimine el koyması ve bu Bayramın Çocuklara armağan edilmiş olmasıdır.” dedi. 

Milletimizin tarih sahnesine çıktığı günden beri destan üstüne destan yazdığını ve hiç bir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmediğinin altını çizen Camgöz “Böylece 23 Nisan 1920 yılında egemenliğin kayıtsız şartsız kendisine tevdi edilmesiyle taçlandırmıştır.” diyerek sözlerine ekledi.   

Camgöz’ün konuşması sona erdikten sonra ilçemiz anaokulları ve ilkokullarında eğitim-öğrenim gören öğrencilerin dans, ront, şiir, şarkı ve folklor gösterileriyle kutlamalar devam edip, ödül töreniyle sona erdi. 

Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Nisan’ Erdek coşkuyla kutladı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı