Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

23. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali başladı

23. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali başladı

Bandırma Belediye başkanı Sedat Pekel, Festivalin kutlanmaya başladığı 1987 yılında, göl rejiminin çok kötü kullanılması nedeniyle Kuşcennetinin durumu içler acısıydı.

Bandırma Belediye başkanı Sedat Pekel, Festivalin kutlanmaya başladığı 1987 yılında, göl rejiminin çok kötü kullanılması nedeniyle Kuşcenneti`nin durumu içler acısıydı. Her yer çoraklaşmıştı. Kuşlar, beslenemeyecek durumdaydı. İşte, festivalimizin kuruluş amacı da, bu doğrultuda oldu. Kuşcenneti, bize bırakılan bir miras değil, bir emanetti. Bu emanetin, gelecek kuşaklara eksiksiz aktarılması gerekiyordu. Bu nedenle yaşama geçirdiğimiz festival, bugünlere başarıyla ulaştı.

Kuşcenneti Köyü`ndeki açılış törenine Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve Belediye Başkanı Sedat Pekel`in yanı sıra kalabalık bir topluluk katıldı.
Törende ilk konuşmayı, Kuşcenneti Köyü Muhtarı Recep Kaymak yaptı. Kaymak, 1987 yılında başlayan festivalin, her geçen gün büyüyerek, günümüze dek gelmesinin çok önemli bir başarı olduğuna dikkati çekerken, "Festivalimizin bugünlere gelmesinde önemli payı bulunan Belediye Başkanımız Sedat Pekel`e teşekkür ediyorum" dedi.
Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, muhtar Kaymak`a, Kuşcenneti Millî Parkı`na sahip çıkmaları nedeniyle teşekkür edip, plaket vermesinin ardından yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Adını bu doğa harikasından alan festivalimiz, çeyrek asrı geride bıraktı. 1987 yılında Hasan Sur`un belediye başkanlığı döneminde yaşama geçirilen festivalimizin gerçekleşmesinde, o yıl belediye meclis üyesi olarak ben de kıvılcım çakmıştım. O günden bu yana da festival için elimden gelen katkıyı sağlarken, bugün, gelinen noktayı çok önemsiyorum. Çünki, festivalin kutlanmaya başladığı 1987 yılında, göl rejiminin çok kötü kullanılması nedeniyle Kuşcenneti`nin durumu içler acısıydı. Her yer çoraklaşmıştı. Kuşlar, beslenemeyecek durumdaydı. İşte, festivalimizin kuruluş amacı da, bu doğrultuda oldu. Kuşcenneti, bize bırakılan bir miras değil, bir emanetti. Bu emanetin, gelecek kuşaklara eksiksiz aktarılması gerekiyordu. Bu nedenle yaşama geçirdiğimiz festival, bugünlere başarıyla ulaştı. Bugün, Kuşcenneti festivalimiz gibi çevre korumacılığını hedef alan festivallerin sayısı, tüm dünyada bir elin parmaklarını geçmez. Festivalimiz, cennetin tüm dünyaya tanıtımının yanı sıra programına aldığı kültür ve sanat etkinlikleri ile de Bandırma ve yöresinde güzel bir ortam, iyi bir iklim oluşturmaktadır. Bu yılki festivalimize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum."
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da konuşmasında, çevre korumacılığının önemini vurgularken, "Kuşcenneti`nin kenarında ölen bir serçeciğin de, Marmara Denizi kıyısında yaşamını yitiren bir martıcılığın da hesabı hepimizden sorulur" dedi.
Türkiye`nin özgürlük ve umudun ülkesi olması gerektiğinin altını çizen Havutça, "Biz, önce insan, sevgi, barış ve hoşgörü istiyoruz. Bu nedenle kin ve kindarlığın değil, barışın siyasetini yapmamalıyız" diye konuştu.
Ardından, Bandırma SASFAG Derneği Karadeniz horon ekibi, Hasat Sahne Sanatları sirtaki ekibi gösterilerini sunarken, Mehmet Gül`ün şefliğindeki Bandırma Belediye Bandosu da bir konser verdi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli