Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 95. Yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşku ile kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 95. Yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşku ile kutlandı.
Üç bölümden oluşan program, sabah saat 09:00'da Erdek Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk koyulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.
Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan`ın Atatürk Anıtına çelenk sunduğu törene, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, Erdek Belediyesinin CHP ve AK Partili meclis üyeleri ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı.
Törenin ikinci bölümü saat: 09.30`da başladı
Törenlerin ikinci bölümüne Erdek Kaymakamı Mustafa Demirelli, Garnizon Komutanı Dz. Dr. Kd. Alb. Ferhat Bağlarlıoğlu, Erdek Cumhuriyet Başsavcısı Ertan Çubukçu, Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, Siyasi Partilerin Başkan ve temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları ile odalar ve sivil toplum dernekle rinin temsilcileri katıldı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenlerin ikinci bölümü ilçe protokolünün halkın bayramını kutlamasıyla devam etti.
Protokolün bayram kutlamasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, günün anlam ve önemini vurgulayan bir konuşma yaptı.
Tören, öğrenciler tarafından okunan şiirler ve ardından yapılan halk oyunları ile sürdü.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu, ilçemiz okullar arasında düzenlenen şiir, resim, kompozisyon ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenlerinin üçüncü bölümü ise Erdek Atatürk İlkokulunda gerçekleşti.
İlçe protokolünün katılımıyla gerçekleşen törende Atatürk İlkokulu öğrencileri şiirler okurken, kendilerini izlemeye gelen velilere folklor ve dans gösterilerini sundu.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli