Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

İlçemizde, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi. İlçemizdeki ilk tören Perşembe günü saat 13.30da Cumhuriyet Meydanında Başöğret men Atatürk ve ebediyete intikal eden öğretmenler için saygı duruşu, İstiklal Marşının okunmasıyla.

İlçemizde, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi. İlçemizdeki ilk tören Perşembe günü saat 13.30`da Cumhuriyet Meydanı`nda Başöğret men Atatürk ve ebediyete intikal eden öğretmenler için saygı duruşu, İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı. Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan`ın Atatürk Anıtı`na çelenk sunmasıyla Cumhuriyet Alanındaki tören sona erdi.
Törenlerin ikinci bölümü, Erdek Öğretmenevi Konferans Salonu`ndaydı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, Öğretmenliğin insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleği olduğunu anlattı.
Ceylan devam eden konuşmasında şöyle konuştu: "Öğretmen, insanları kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir.
Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Bugün, Türk öğretmeninin şeref günüdür. Öğretmene olan saygıyı yenileme, onun yüceliğini anma günüdür."
Ceylan`ın konuşmasından sonra, ilçemiz okullarında Öğretmenler Günü konulu düzenlenen, resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri sunuldu.

Adaylığı sona eren genç öğretmenler, Öğretmen Andı`nı okuyarak eğitim ordusuna katıldılar ve kutlamalar tüm öğretmenler tarafından Öğretmen Marşı`nın söylenmesiyle son buldu.
Törene Kaymakam İsmail Kaygısız, Garnizon Komutanı Dr.Dz. Kur. Alb. İskender Tunaboylu., Belediye Başkan Vekili Melek Decan Eraslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Hakan Zorlu, siyasi ve sivil toplum temsilcileri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false