Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

24 Kasım Öğretmenler Günü ilçemizde törenlerle kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü ilçemizde törenlerle kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları dün saat: 13.30´da ilçemiz Cumhuriyet Meydanı´nda başladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları dün saat: 13.30´da ilçemiz Cumhuriyet Meydanı´nda başladı.
İlçemizdeki tüm okullarda görevli yönetici ve öğretmenler, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldığı Cumhuriyet Meydanı´ndaki törende; Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulup, saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu. 
Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz tarafından yapıldı. 
Camgöz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Öğretmenlik gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve önemli mesleklerden biridir. Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımızı bilimin rehberliğinde, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde bilgili, donanımlı, dinamik ve her şeyden önemlisi ülkesini ve milletini seven, milli manevi değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmek için canla başla çalışan tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Bir eğitimcinin dediği gibi, “Çocuk boş bir levhadır, üzerine neyi yazarsanız onu okursunuz” Bu sözler açıklıyor ki; öğretmenler insanlığın en önemli unsurlarıdır. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk de; “Dünyanın her tarafında öğretmenler toplumun en fedakar ve saygıdeğer unsurlarıdır. Öğretmenler, her vesileden istifade ederek halka koşmalı, halk ile beraber olmalı ve halk öğretmenin çocuğa yalnız alfabe okutur bir varlıktan ibaret olmayacağını anlamalıdır. Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, gerçek mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır, biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur. Bu iki ordunun her ikisi de kıymetlidir, yücedir. Bu iki ordunun her ikisi de hayatidir. Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür” buyurmuş, hayatı boyunca öğretmenlere en yüce değeri veren başöğretmenimiz, öğretmen olarak anılmaktan gurur duymuştur. Yüce Kitabımız Kuran ilk olarak “Oku” emriyle inmeye başlamıştır. İslam dini kendisine inanları ilk davet yolu olarak okumayı seçmiştir. Nitekim Peygamber efendimizde birçok kez şöyle buyurmuştur; “Allah beni bir muallim (öğretmen) olarak göndermiş bulunuyor” diyerek öğretmenliğin ne kadar kutsal bir görev olduğuna değinmiştir.  
Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de eğitim  pandemiden çok büyük ölçüde etkilenmiştir. Yaşanan sağlık sorunları eğitim örgütlerini öğretim yöntem ve tekniklerini değiştirmeye, değişen toplumsal yaşamın gereği olarak eğitim programlarını gözden geçirmeye zorlamıştır.  Yaşanan süreç sonunda  “21. yüzyıl dijital okur-yazarlık” kavramı ortaya çıkmıştır. Aslında, pandemi sürecinden önce de eğitim alanında reformlar yapılmaya başlanmıştı ama pandemi süreci bu reformları hızlandırıp zorunlu hale getirmiştir. Böylece, eğitim alanı da 21. yüzyıl becerilerine uyum sağlayacak şekilde inşa edilmeye başlanmıştır. MEB 2023 Eğitim Vizyonunda yer verildiği gibi, tek kanatla uçmak mümkün değil. Öğretmenlerimizin desteğiyle öğrencilerimizi bir yandan çağın gereği dijital dünyaya hazırlarken, diğer yandan öz değerlerine sahip çıkan ve bu değerleri özümseyen, insanlığın ortak değeri olması gereken erdemlere sahip olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu açıdan yaptığınız özverili çalışmalar yadsınamaz bir gerçektir. Değerli öğretmen arkadaşlarım, asıl vazifemiz Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatmak ve bunun için milli ve manevi değerlerimiz etrafında sıkılmış bir yumruk gibi kenetlenmek ve çok çalışmak, tüm öğrencilerimizi, öz evladımız gibi görmek ve ona göre davranmak durumundayız. Unutmayalım ki, hammaddemiz insandır, hata yapma şansımız yoktur. Bu önemli gün dolayısıyla, emekliye ayrılan tüm öğretmenlerimize, bundan sonraki hayatlarında huzur ve mutluluk temenni eder, mesleğe yeni katılan öğretmenlerimize aramıza hoş geldiniz der, ahirete intikal eden başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere tüm şehit öğretmenlerimize ve diğer şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, tüm gazilerimize Allah’tan acil şifalar dilerim. Öğretmenler günümüz kutlu olsun." 
Programın ikinci bölümü; saat 14.15'de Nerime Yüksel Ortaokulu Salonu’nda devam etti.  
Nerime Yüksel Ortaokulu tarafından hazırlanıp sunulan programa, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, İlçe Emniyet Müdürü Serkan İncegöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.    
Buradaki program da saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.   
Ardından günün anlam  ve önemini belirten şiirler okunup, şarkılar seslendirilirken, ilçemiz okullarında Öğretmenler Günü sebebiyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesini takiben Öğretmenler Günü Voleybol ve masa tenisi turnuvasında dereceye giren okul takımlarına kupalarının takdim edilmesiyle kutlama programı sona erdi.

Haber : Tuncay Ertan



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı