Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

25 yıldır Erdek´te Zeki Müren´i dinletiyor

25 yıldır Erdek´te Zeki Müren´i dinletiyor

?Annem, beni, doğumumdan 4-5 yaşlarına kadar Zeki Müren´in taş plaklarından çaldığı şarkılarını ninni yaparak büyüttü.

 

Erdekli Yılmaz Genç, yaşamını Zeki Müren´i sevdirmeye adadı
1961 yılında, Erdek´te doğan Genç, Zeki Müren sevgisini annesinden aldığını vurgularken, şunları söyledi:
?Annem, beni, doğumumdan 4-5 yaşlarına kadar Zeki Müren´in taş plaklarından çaldığı şarkılarını ninni yaparak büyüttü. 

O yıllarda, gramofon, evlerde hemen hemen hiç yoktu. Ancak bizim evde bulunan gramofondan hep Zeki Müren şarkıları çalınırdı. 2,5 yaşıma gelene kadar Zeki Müren´in 2-3 şarkısını biliyor ve söylüyordum.?
Zeki Müren´in, daha sonraki yıllarda, birkaç yıl, yaz tatillerini Erdek´te geçirdiğine işaret eden Yılmaz Genç, yaklaşık 25 yıldır, elinde gezdirdiği kasetçalar ile hem Erdek´in içinde, hem de ilçe turizminin kalbinin attığı ?Çuğra? bölgesinde Zeki Müren şarkılarını çalarak vatandaşlara dinleterek, hem Zeki Müren´i anıp, hem de ?Sanat Güneşi?mizin daha çok sevilmesini sağlamaya çaba harcadığını belirtti.
Önceki yıllarda, Erdek´te çeşitli işlerde çalıştıktan sonra Erdek Belediyesi´nden, beş yıl önce emekliye ayrılan Yılmaz Genç, ?Zeki Müren sevgisi yaşamım boyunca benimle birlikte olacak. Zeki Müren şarkılarını dinletirken hem ben, hem de dinleyenler mutlu oluyor. Yaz aylarında bir gün, Çuğra bölgesine gidemesem, ertesi gün, beni görenler, ?Dün neden gelmedin? Seni bekledik´ diyorlar? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli