Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

29 Ekim törenlerle kutlanacak

29 Ekim törenlerle kutlanacak

?Cumhuriyet ve Bayrak Yürüyüşü´ yapılacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın Erdek kutlama programı belli oldu.
Açıklanan programa göre, cumhuriyet alanındaki Atatürk anıtına çelenk sunma töreni 28 Ekim 2019 Pazartesi günü, 13.00´de gerçekleşecek.
Buradaki törende, Kayma-kam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı anıta çelenk sunacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından buradaki tören sona erecek.
29 Ekim 2019 Salı günü, saat 09.30-09.45 arasında Kaymakamlık makamında Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık kutlamaları kabul edecek.
Cumhuriyet alanındaki kutlama ve tören geçişi, saat 10.00´da başlayacak.
Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı birlikte askeri tören birliği, okullar ve halkın bayramını kutlamalarının ardından, saygı duruşu bulunulup, okunan İstiklal Marşı´mızın eşliğinde bayrağımız göndere çekilecek.
Kaymakam Ekrem Çalık´ın, günün anlam ve önemini dile getiren konuşmasından sonra öğrenciler, şiirler okuyacak. Cumhuriyetimizin 96. yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilerin ödüllerinin verilmesini halk oyunları gösterileri izleyecek. 

Kutlama tören geçişiyle sona erecek. Tören geçişi sırasıyla tören komutanı, bayrak ve flamalar, ortaöğretim kurumları, ortaokullar ve tören bölüğü şeklinde gerçekleşecek.
Diğer yandan 29 Ekim 2019 salı günü saat 19.00´da Öğretmenevi önünde toplanılarak, Cumhuriyet Meydanına kadar Cumhuriyet ve Bayrak yürüyüşü yapılarak kutlamalar sona erecek.
Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Ekim törenlerle kutlanacak
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli