Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

2B arazilerinde başvuru uzatıldı

2B arazilerinde başvuru  uzatıldı

2/B olarak bilinen orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışında 28 Ocak olan son başvuru tarihi 1 ay, iade başvuruları için süre ise 2 ay daha uzatıldı.

2/B olarak bilinen orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışında 28 Ocak olan son başvuru tarihi 1 ay, iade başvuruları için süre ise 2 ay daha uzatıldı. 
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Bakanlar Kurulu`nun konuya ilişkin kararın, Resmi Gazete`nin 10 Ocak 2012 tarihli sayısında yayımlandığını belirtti.
Aynı Kanun`un yürürlüğe girdiği tarihten sonra düzenlenen güncelleme listelerine veya kadastro tutanaklarına ya da kesinleşmiş mahkeme kararlarına göre oluşturulan tapu kütüklerinin beyanlar hanesine göre 2/B alanlarındaki taşınmazların kullanıcısı ve/veya üzerindeki muhdesatın sahibi olarak gösterilen kişilerin başvuru süresi de 2 ay uzatıldı.
Kaygısız: "Erdek`te 2B için 74 başvuru var"
Kaygısız, orman özelliğini kaybetmiş 2B arazilerle ilgili Erdek`te bugüne kadar 74 kişinin başvuruda bulunduğunu açıkladı.
Satışların, bakanlıktan gelecek talimat sonrası başlayacağını ifade eden Kaygısız, "Erdek`teki 2B arazileri için başvuru sayısı 74`e ulaştı. Erdek Malmüdürlüğü satışlardan iyi gelir hedefliyor. Hak sahipleri, ilk taksiti veya bedelin tamamını ödeyerek tapusunu alabilecektir" dedi.
Başvuruları artırmak için köy köy dolaşarak hak sahiplerine ulaşılmaya çalışıldığını kaydeden Kaygısız, arazi sahipleriyle yapılan görüşmeler başvuru sayısını artırdı. Balıkesir Milli Emlak Müdürlüğü`nden açıklanan bilgiye göre Balıkesir il dahilinde başvuru oranının % 83`i bulduğunu öğrendik. Sürenin uzamasıyla sayının biraz daha yükselmesi bekleniyor" diyerek sözlerine ekledi.
Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu