Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

2BLİLERE ENGEL ÜSTÜNE ENGEL

2BLİLERE ENGEL ÜSTÜNE ENGEL

Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktara iletilmek üzere kaleme aldığı soru önergesinde Balıkesirli 2B mağdurlarının sorunlarını gündeme taşıdı.

Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar`a iletilmek üzere kaleme aldığı soru önergesinde Balıkesirli 2B mağdurlarının sorunlarını gündeme taşıdı.
"2B`LİLERE MİLLİ PARK SÜRPRİZİ"
Orman vasfını yitiren ve köylünün üretim yaptığı ve kamuoyunda 2B olarak bilinen arazilerin hak sahiplerine satışındaki problemlere bir yenisi daha eklendi. 2B mağdurlarının belirlenen yüksek rayiç bedeller nedeniyle mağdur olduklarını ifade eden Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet GÜMÜŞ, arazileri almak için başvuru yapanlara ise milli park engeli çıkarıldığını söyledi.
2B arazilerinin tanımı gereği orman vasfını yitirmiş arazilerden oluştuğunu ifade eden Gümüş, hakkını almak üzere devlete başvuran insanlara arazilerinin milli park sınırına alındığının ve tapu almalarının söz konusu olamayacağının söylendiğini ifade etti.
"UYGULAMA VATANDAŞI BİRBİRİNE DÜŞÜREBİLİR"
Böyle bir uygulamanın Balıkesir`de yaşanan ekonomik ve sosyal problemleri katlayarak arttıracağını ifade eden Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, köylünün hükümete güveninin kalmadığını ekledi. Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar`a gönderdiği soru önergesinde şu soruları dile getirdi: "Orman vasfını yitirdiği için 2B statüsüne alınan arazilerin Milli Park sınırları içerisine alınması nasıl mümkün olmuştur? Yüzlerce yıldır zeytinlik olarak kullanılan arazilerin Milli Park sınırlarına alınmasının nedenleri nedir? Devlet tarafından 2B statüsünde sayılan arazilerin, hak sahiplerine satışının yine devletin kurumları tarafından engellenmesi sizce doğru mudur? Yetkililerin, bu sorunu yaşayanlara "Rayiç bedelleri yüksek bulanların arazilerini alabilirsiniz" şeklinde açıklamalar yaptıkları belirtilmiştir. Bu tür yaklaşımların vatandaşlar arası ciddi sosyal problemler doğuracağının farkında mısınız? Böyle çelişkili uygulamalar, hak sahibi vatandaşlarımızın hükümete olan güvenini sarsmaz mı?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false