Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

3. Edremit Çocuk Meclisi toplandı

3. Edremit Çocuk Meclisi toplandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bu yıl 3. kez düzenlenen Edremit Çocuk Meclisi ?Küçük Bireyler, Büyük Fikirler´ adı altında toplandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bu yıl 3. kez düzenlenen Edremit Çocuk Meclisi ?Küçük Bireyler, Büyük Fikirler´ adı altında toplandı.
Edremit´te gelenek haline gelen çocuk meclisinin 3´üncüsü Edremit Belediyesi meclis salonunda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından, ilçedeki 17 okuldan 34 öğrencinin katıldığı toplantıda günün anlam ve önemine ilişkin açılış konuşmayı Edremit Belediyesi Başkanvekili Şengül Sönmez yaptı.
Başkanvekili Sönmez, ?Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün çocuklarımıza armağanı olan bugünde sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Bugün görev ve söz sizlerde, sorunlarınızı ve önerilerinizi dinleyeceğiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nızı kutluyorum.? dedi.
Daha sonra kura ile yapılan seçimle birlikte 3. Edremit Çocuk Meclisi Başkanlığı´na Mimar Sinan İlkokulu´ndan Turna Akbal, Divan Kurulu üyeliğine Turhan Dökmecioğlu İmam Hatip Ortaokulu´ndan Sıla Kara, Şehit Kadir Altınöz Ortaokulu´ndan Ahmet Furkan Karabulut ve Şevval Ünovalı, 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu´ndan İrem Nur Fırıncı, İstiklal İlkokulu´ndan İrem Malat ve Burak Yıldız seçildi. Ardından Edremit Belediye Başkanvekili Şengül Sönmez ve divan üyeleri yerlerini çocuk meclisine seçilen öğrencilere bıraktılar.
Toplantıya katılım sağlayan öğrenciler meclis üyesi olarak söz alırken, istek ve önerilerini dile getirdiler.
Yapılan istekler belediye görevlileri tarafından not alındı. Çocuk Meclisi Başkanı talep ve önerilerin ilgili müdürlüklere bildirileceğini belirterek toplantıyı bitirdi. Toplantı sonrası çocuklar Türk bayraklarını sallayarak 10. Yıl Marşı´nı söyledi.
Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, Belediye Meclis üyeleri, daire müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli