Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

3 Kırkpınar Şampiyonu Acar´ların heykeli yapılıyor

3 Kırkpınar Şampiyonu Acar´ların heykeli yapılıyor

Baba, oğul ve torun 3 Kırkpınar Şampiyonun heykeli 4 ay sonra dikilecek.

Kırkpınar ünlü Başpehlivanlardan 1930-1934 yılları arasında üst üste 5 defa Kırkpınar Şampiyonu olan Bandırmalı Kara Ali Acar ile 1957 yılında başpehlivan olan oğul Hasan Acar ve 1979-1985 yılında dede ve babasının izinden giderek altın kemeri takan halen hayatta olan 70 yaşındaki Sabri Acar´ın heykeli yapım çalışması hızla devam ediyor.
Heykelin yapıldığı yere gelerek çalışmaları takip eden Güreş İhtisas Kulübü 2. Başkanı Kara Ali Acar´ın torunu Ali Acar dedesinin heykelinin yapılışını izlerken duygulandığını söyledi.
Heykelin yapımı için 47 bin lira ile maddi destek veren Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´ya teşekkür eden efsane pehlivan torunu Ali Acar ?Benim ?Ali´ olan ismimi de dedem koymuş. Dedem Kara Ali Acar er meydanı Kırkpınar´da üst üste 5 defa Kırkpınar şampiyonu olmuş, kardeş çocukları olan Hasan Acar ve hala hayatta olan Sabri Acar´da her yıl art arda şampiyon olmuşlar. Ünlerini tüm yurda duyuran şampiyonların heykellerinin dikileceği günü heyecan ve sevinçle bekliyorum.? dedi.
Acar´ların heykelinin bitimi sonunda Bandırma Cumhuriyet Meydanı´nda belirlenen yere konulacak ve kaidesiyle beraber 3.5 metre yüksekliğinde olacak.
Acar´ların heykelini heykeltıraş Hakan Şengönül ve eşi Özlem Şengönül birlikte yapıyor.
Haber: Erdem Özcan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı