Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

3. Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi Sivas´ta düzenlendi

3. Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi Sivas´ta düzenlendi

4. Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi´nin ise 2019 yılında Balıkesir´de yapılması kararı alındı.

3. Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi 5 kıta 52 ülkeden katılımla Sivas Valiliği ve Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi koordinasyonunda Sivas´ta gerçekleştirildi.
27-30 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirilen ve 256 alım heyetinin davet edildiği zirveye 52 köşe yazarı, 15 ülkeden 15 televizyon ve medya yazarı, termal alanında önemli çalışmalara imza atan bilim adamları katıldı.
Organizasyon kapsamında katılımcılar, gerçekleştirilen teknik geziler ile Sivas´ın sağlık turizmi olanaklarını yerinde görme fırsatı bulurken, Cumhuriyet Üniversitesi´nde termal ve sağlık turizmi tanıtım filminin gösterimi ile başlayan zirve, termal ve sağlık kuruluşlarının tanıtım sunumları, akademik bildiri sunumları ve B2B görüşmeleri ile devam etti.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) uzmanları H. Kerem Öner ve Onur Atılgan, açılan Balıkesir stant alanında yabancı katılımcılara Balıkesir´in termal potansiyeli ve turizm yatırım olanakları hakkında bilgilendirmeler yaptı.
8 termal turizm merkezi ile Türkiye´nin en fazla termal turizm merkezine sahip ili olma sıfatıyla GMKA tarafından zirvede temsil edilen Balıkesir, yabancı heyetler tarafından yoğun ilgi gördü.
Zirvenin son oturumunda Balıkesir Yatırım Destek Ofisi uzmanı Onur Atılgan ?Balıkesir´de Termal Turizm Potansiyeli ve Fırsatlar? konulu sunumunu gerçekleştirdi.
Oturumların ardından düzenlenen gala yemeğinde Balıkesir, bir sonraki yıl için Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi etkinliğini Sivas´tan devraldı. Alınan karar neticesinde, 4. Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi´nin gelecek yıl Eylül ayı içerisinde geniş katılımla Balıkesir´de gerçekleştirilecek. Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli