Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

30 kişi daha Girişimcilik kervanına katıldı

30 kişi daha Girişimcilik kervanına katıldı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ile KOSGEBin düzenlediği girişimcilik eğitimi sertifikaları sahiplerine verildi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ile KOSGEB`in düzenlediği girişimcilik eğitimi sertifikaları sahiplerine verildi.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, GMKA Hizmet Binası Konferans Salonu`ndaki sertifika töreninde, Balıkesir`de işsizlik kadar işçi arayanların bulunmasının üzücü olduğunu belirtti.
Vatandaşların girişimcilik ve meslek edindirme kursları sayesinde kalifiye hale gelmesine sevindiğini söyleyen Turhan, şöyle konuştu: "Öncelikle KOSGEB ve GMKA`ya teşekkür ediyorum. Bir ülkenin en büyük değeri yetişmiş insan gücüdür. Bu kapsamda biz bireylerimizi gerekli donanıma, bilgiye ulaştırdığımızda 2023 vizyonundaki hedefimizi gerçekleştirebiliriz. Bu kapsamda geçen yıl KOSGEB gibi kuruluşların açtığı kurslar sayesinde insanlarımız bilgilendirildi."
KOSGEB Balıkesir Şube Müdürü Hüsamettin Çay, Balıkesir`de girişimcilik kursuna olan talebin her yır arttığını dile getirerek, "KOSGEB İdaresi Başkanlığı olarak ekonomik kalkınma için iki kavramı çok önemsiyoruz. Birincisi girişimci ve girişimci ruhu, diğeri de Ar-Ge ve inovasyon. KOSGEB Balıkesir olarak 2013`te bu alanlarda çok başarılar elde ettik" dedi.
2012`de girişimcilik kurslarını tamamlayan kişi sayısı 325 iken, 2013 yılında bu sayının binin üzerine çıktığını açıklayan Çay, "Bu eğitimi alan girişimci sayımızda % 300 artış sağladık. Ayrıca girişimcilik destekleme programları kapsamında yapılan ödemelerimiz 2012`de 501 bin liradan, 2013 yılında 1 milyon 252 bin liraya çıktı. 2012`de 2 Ar-Ge projesi kabul edilirken, 2013`te bu rakam 9`a çıktı. Rakamlar gösteriyor ki, her yıl bir artış sağlanıyor. Hedefimiz 2014`te girişimcilik sayımızı artırmaktır." dedi.
Törende hazır bulunan 30 girişimci, sertifikalarını Vali Turhan, KOSGEB Şube Müdürü Çay ile Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ile diğer protokol üyelerinin elinden aldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false