Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

333 çam fidanı toprakla buluştu

333 çam fidanı toprakla buluştu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türk Kızılayı arasında Nisan 2014´te imzalanan ?Bir Kan Bir Fidan? ağaçlandırma protokolü kapsamında...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türk Kızılayı arasında Nisan 2014´te imzalanan ?Bir Kan Bir Fidan? ağaçlandırma protokolü kapsamında, projenin Balıkesir ayağında Balıkesir Kızılay Şubesi ile Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğünün ortaklaşa çalışması ile 333 çam fidan toprakla buluşturuldu.
Türk Kızılayı Balıkesir Şubesi Başkanı Av.Hüseyin Gündoğan, Türk Kızılayına gönüllü kan veren bağışçılar adına ?Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yaptığımız protokol" ile ülkenin her yanında hatıra ormanları oluşturduklarını belirterek 2014´ten bu yana 2 Milyonu aşkın fidan diktik? dedi.
1 Milyon 967 Bin Bağışçı Adına Fidan dikilen ?Bir Kan Bir Fidan Ağaçlandırma İşbirliği Protokolü? kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılan çalışmalar neticesinde 2014 yılı Nisan ayından bugüne kadar ülke genelinde bağışçılarımız adına dikilen fidanlar toprakla buluştu. Bu protokolle Türk Kızılay´ına kan bağışında bulunan her bir bağışçı için bir fidan dikileceğini ifade eden Hüseyin Gündoğan ?Bu çalışmalar sürecinde kan bağışının önemini geniş halk kitlelerine duyurarak, gönüllü kan bağışı ve ağaçlandırma konularında kamuoyunun dikkatini çekerek toplumda farkındalık oluşturmak istiyoruz? diye konuştu.
Ardından söz alan Balıkesir Orman İşletme Müdürü Osman Önder, Ağaçlandırma Şefi Bedriye Olçum ile Balıkesir Üniversitesi Kızılay Topluluğu ile Kızılay´a Kan bağışında bulunan 25 kan bağışçısı katılımları ile Balıkesir Bursa Yolunun 19. km´sindeki kırsal alana 333 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.
Yaklaşık bir saat süren dikim sonrası etkinliğe katılanlara Balıkesir Kızılay Şubesi tarafından hazırlanan pilav üstü kavurma, ayran ve Kızılay sodası ikramında bulunuldu.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: fidanı toprakla buluştu
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false