Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

369. kısa dönem er ve erbaşlar yemin etti

369. kısa dönem er ve erbaşlar yemin etti

19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığında vatani görevlerini yapan 369. kısa dönem er ve erbaşlar yemin etti. Balıkesir´in Edremit ilçesinde kurulu 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığında vatani görevini yapan 401 er ve erbaş için 3 haftalık eğitimin ardınd

19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığında vatani görevlerini yapan 369. kısa dönem er ve erbaşlar yemin etti. Balıkesir´in Edremit ilçesinde kurulu 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığında vatani görevini yapan 401 er ve erbaş için 3 haftalık eğitimin ardından yemin töreni düzenlendi.
Edremit 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı´nda gerçekleştirilen yemin törenine tugay komutanı Albay Osman Aytaç, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve yemin eden askerlerin yakınları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan programda, 401 er ve erbaş Türk Bayrağı üzerine ant içti.
Yemin töreni sonrası ant içen erler adına bir konuşma yapan Jandarma İstihkam Er Volkan Atıcı, ?Askerlik kutsal bir görevdir. Bu görev ancak üstün cesaret, fedakarlık, dürüstlük ve mutlak itaatle yerine getirilebilir. Kutsal vatan hizmetini yapmak üzere birliğimize katıldık. Komutanlarımız bizleri kendi evlatlarından ayırt etmediler. Bize Mehmetçik olmanın, asker olmanın, silah arkadaşlığının ne anlama geldiğini öğrettiler. Gece gündüz demeden yanımızda oldular. Bizden önce vatanın birliğini, bütünlüğünü korumak için canını seve seve feda edem ecdadımızın kutsal emanetini devralmaktan büyük gurur ve şeref duyuyoruz? dedi.
Törende bir konuşma yapan Edremit 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Albay Osman Aytaç, ?Şahitlik ettiğiniz bu törene Türkiye Cumhuriyeti´ni temsilen şanlı al bayrağımız, Türk Silahlarını temsilen şanlı sancağımız Çanakkale´de, Kurtuluş Savaşında, Kıbrıs´ta ve teröristle mücadelede harekatında Yiğitçe mücadele ederek canlarını aziz vatana feda eden tüm şehitlerimiz ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarına şahitlik etmişlerdir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman evlatlarım, değerli Mehmetçikler; sizler etiğiniz bu yemin ile milletimize sadakatle hizmet edeceğinize emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinizin, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu yemin ile iyi birer akset olacağınıza yürekten inanıyorum. Anne ve babalar sizler tarif edilemez bir fedakarlığın, karşılıksız sevginin ve sonsuz Anadolu sıcaklığının timsalisiniz. Canınızdan kıymetli evlatlarınızı vatan borçlarını ödemeleri için bizlere emanet ettiniz. Çocuklarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Bizlerde kendileriyle iftihar ettik, onur duyduk, Bu güzel evlatları yetiştirip bu memlekete kazandıran siz değerli anne ve babalara devletimiz adına şükranlarımı sunuyorum? ifadelerini kullandı.
Tugay Komutanının konuşmasının ardından aileler çocuklarının bulunduğu alana koşarak gittiler. Askerlerin aileleriyle buluşması duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli