Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

3. Avşa Yarı Maratonu başarıyla sona erdi

3. Avşa Yarı Maratonu başarıyla sona erdi

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Uluslararası Avşa Yarı Maratonu” 10 ülkeden 600’ün üzerinde sporcunun katılımıyla tamamlandı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Uluslararası Avşa Yarı Maratonu” 10 ülkeden 600’ün üzerinde sporcunun katılımıyla tamamlandı. 
Güney Marmara Bölgesi’nin gözde turizm merkezi Avşa Adası bir kez daha koşucuları misafir edecek olmanın heyecanını yaşadı. 
3. Uluslararası Avşa Yarı Maratonu, Balıkesir Valiliği ve Türkiye Atletizm Federasyonu koordinesinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. İngiltere, Almanya, Rusya ve daha birçok ülkeden sporcular Avşa Adası’nı koşarak keşfetti. Avşa Adası'nda düzenlenen en büyük spor etkinliği olma özelliği taşıyan organizasyonda 21 km yarı maraton, 12 km yarım ada turu ve 2 km halk yürüyüşü parkurları tamamlandı.                                 
Çocuk koşusuna katılan minik sporcuların ise maraton heyecanı gözlerden kaçmadı. Balıkesir Valiliği öncülüğünde sosyal sorumluluk projesi kapsamında ülkemizin 11 ilini etkileyen depremlerin oluşturduğu yaraları sarmak amacıyla "1 Adım 1 Hayat" koşusu gerçekleştirildi. Depremzedeler yararına düzenlenen halk yürüyüşüne yoğun bir katılım oldu. 
1 Adım 1 Hayat koşusunda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, yaş sınırı olmaksızın katılım sağlayan tüm sporcuları kutladı. 
Etkinliğin ödül törenine Marmara Kaymakamı Murat Çiçek, Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Yahya Akduman katıldı. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: . Maratonu başarıyla
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı