Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

4. Kariyer günleri sona erdi

4. Kariyer günleri sona erdi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nin İşletme ve Ekonomi Kulüpleri ile Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu tarafından Organize edilen 4. Kariyer günleri sona erdi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nin İşletme ve Ekonomi Kulüpleri ile Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu tarafından Organize edilen 4. Kariyer günleri sona erdi.
Etkinliğin son bölümünde üniversite öğrencileri oda başkanları ile buluştu.
Doçent Doktor Metehan Yılgör yönetimindeki sabah bölümünde Bandırma ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, Bandırma Sanayici ve İşadamları (BANSİAD) Başkanı Yalçın Cömert, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ahmet Çömez ve Gönen Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Mutlu bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.
Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, hayal gücünün bilgiden daha değerli olduğuna işaret ederek unları söyledi:
?´Yeter ki bir işi isteyin. Heyecan duyduğunuz bir işte daha başarılı olursunuz. Yabancı bir dili mutlaka cebinize koyunuz ?´ dedi.
Daha sonra söz verilen Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, 113 borsa içersinde en iyi durumda olduklarını bildirerek, işçi emeklisinin oğlu olduğunu söyledi. Sezgin, Öğrencilere mezun olduklarında iş arayan değil, kuran bir pozisyon öğüdünde bulundu. Gençlere Bildiğiniz işi yapın telkininde bulunan Sezgin,´´ Eğitimli bir ülke refah seviyesini yükseltecektir. Bu ülke nereye gidecekse sizlerle gidecek sizlere güveniyorum´´ ifadesini kullandı.
Bandırma sanayici ve İşadamları (BANSİAD) Başkanı Yalçın Cömert´te diğer konuşmacılar gibi hayat hikayesinden kesitler anlattı. Cömert, Balıkesir vilayetinin tek şehir plancısı olduğuna dikkati çekerek, öğrencilerden farklı olmalarını istedi. İş hayatınızda başarı, başarısızlıktan doğar sözünün altını çizen Cömert, denizde doğa ile mücadele etmeyi sevdiğini, ayda bir kez bu nedenle denizlere yelken açtığını bildirdi.
Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ahmet Çömez ise mesleğini tanıtırken ?´ Ne olduğunu bilmediğim elektrik ile üniversite hayatımda tanıştım´´ dedi. Çömez öğrencilere hitaben, çalışın, ve kadere inanın. Hedefleriniz olsun, dedi. Çömez sunum sonunda MÜSİAD´ın 25. Kuruluş Yıldönümü sinevizyonunu izletti.
Son olarak söz verilen Gönen Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Mutlu,hayat hikayesini anlatırken, babasının 40 dönümlük tarlasını , kardeşi ile birlikte, nasıl 25 bin dönüme çıkardıklarını örneklerle öğrencilerle paylaştı. Çeltik sapları ile enerji üreten fabrika ile ilgili bilgi sundu.
Panelin sonunda Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından beş paneliste ve paneli yöneten Doç.Dr.Metehan Yılgör´e plâketleri verildi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Kariyer günleri sona erdi
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli