Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

41 yıllık Simav Grup yol sorunu çözüldü

41 yıllık Simav Grup yol sorunu çözüldü

41 yıllık yol sorununu çözen başkanlara bölge halkından teşekkür.

Dursunbey´de uzun yıllar yılan hikâyesine dönen Simav Grup yolunun yapılmasını sağlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan´a bölge halkı yolu kapatarak teşekkür etti.
Dursunbey´de yıllarca çile haline gelen ve 25 yerleşim yerini ilgilendiren Simav grup yolunun bu yaz aylarında asfaltlanarak trafiğe açılması bölge halkı tarafından sevinçle karşılanmıştı.
Simav ile Dursunbey arasında bulunan ve bu iki ilçeyi birbirine bağlayan bu yol 1974 yılından bu yana bölge halkının en büyük sorunuydu. Göreve gelir gelmez bu sorunu çözmek için girişimde bulunan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un desteği ile bu yolda geçtiğimiz yaz aylarında asfalt çalışması başlatırken, yaklaşık bir ay süren çalışmalarda yolun büyük bölümü asfaltlanarak trafiğe açıldı.
Yol yapımının ardından ilçeyi ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bu yolun Karayollarına devredileceği yönünde de açıklama yapmış, yol Haziran ayında Karayollarına devredilmişti. Yolda yaşanan bu gelişmelerin ardından bu bölgede bulunan mahallelerin muhtarları ve vatandaşlar bir araya gelerek başkanlara teşekkür ettiler. Aziziye mahallesi yakınlarından geçen yolda toplanan yaklaşık 100 kişi yol kenarına pankart astı. Pankarta ?Simav Grup yolumuza ve bölgemize yapmış olduğunu hizmetlerden dolayı başta Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ve Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan´a teşekkür ederiz? yazdıran bölge muhtarları mahalle sakinleri adına başkanlara teşekkürlerini ilettiler.
41 yıldan bu yanan büyük sorun olan ve ulaşımda büyük aksaklıklara sebep olan bu yolun yapımında emeği geçenlere teşekkür eden muhtarlar ve vatandaşlar daha sonra pankart önünde toplu hatıra fotoğrafı çekildiler.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli