Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

44 bin esnaf muafiyet ve kredi faizlerinin silinmesini istiyor

44 bin esnaf muafiyet ve kredi faizlerinin silinmesini istiyor

BESOB Başkanı Erdem, Balıkesir´de 44 bin 100 esnafın muafiyet ve kredi faizlerinin silinmesini dört gözle beklediğini söyledi.

BESOB Başkanı Erdem, Balıkesir´de 44 bin 100 esnafın muafiyet ve kredi faizlerinin silinmesini dört gözle beklediğini söyledi.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Korona virüs salgını sonrasında taşın altına elini değil gövdesini koyan esnaf ve sanatkarın sorunlarını dinledi. 

Çin´de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılarak 285 bin insanın ölümüne yol açan Korona virüs salgınında Türkiye olarak hafif atlatmak için ülke olarak büyük bir çaba harcandığını söyleyen AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, önceki gün Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği´ni (BESOB) ziyaret ederek Balıkesir esnafının sorunlarını dinledi.
Milletvekili Çelik, hastalığın yayılma hızına göre herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını ifade etti. Korona virüs salgınında ülkemizde en çok serbest meslek erbabının etkilendiğini belirten Milletvekili Çelik ?Bugün hükümet olarak alınan önlemlerin esnafımıza ne gibi yansımaları oldu? onun için buradayız. Esnafımızın sorunları neler? ulaşamadıkları bir hizmet var mı? onun için buradayım diyerek sözü Esnaf Odası başkanlarına bıraktı.
Esnaf Odaları başkanlarının aktardıkları sorunları dikkatle dinleyerek not alan AK Parti Balıkesir Milletvekili Av. Adil Çelik ?Esnafımızın ne kadar yanında olur, onları ne kadar ayakta tutabilirsek ülke için o kadar önemli olacaktır. Çünkü küçük esnafın kalkınması demek ülke ekonomisinin harekete geçmesi demektir. Biz de elimizden gelen destek ve katkıyı sunuyoruz. Ben bugün burada uygulamalarda oluşan aksaklıkları not alarak gereği için çalışmalarıma başlayacağım. Benim telefonum 7/24 açık her zaman bana ulaşabilirsiniz.? Dedi.
BESOB Başkanı Fehmi Erdem ise, zor durumdaki esnafa yönelik devletin sağladığı 25 bin liralık krediyle ilgili bir sıkıntı olmadığını belirterek Balıkesir´de toplam 44 bin 100 esnafın bu konuda bilgilendiğini dile getirdi.
Erdem, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Hükümetimiz bu süreçte esnafımız için elinden geleni yaptı. Haziran ayında yapılması gereken borçlarımız, Temmuz, Ağustos´a yayıldı. Biz bu noktada ötelemeden ziyade bir muafiyet bekliyoruz. 25 bin liralık kredi desteği var ancak biz bunun faizsiz olması esnafımızı daha da rahatlatacaktır. Korona virüsü yüzünden sokağa çıkanların azalmasıyla birlikte alışverişler azaldı. Sadece işyerleri kapanan kahveciler ve berberler değil, işyeri açık olan esnaf da ekonomik olarak sıkıntı yaşıyor. Korona virüs salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında ulaştırma sektörü ve servis esnafı geliyor. Şoför esnafı faizsiz kredi, SSK ve Bağ-Kur primlerinin alınmamasını istiyor. Borçların ertelenmesi ileride daha büyük deprem yaratacaktır.?
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı