Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

4+4+4 sistemine göre okullara yeni isim

4+4+4 sistemine göre okullara yeni isim

Eğitim sistemimizde son yapılan değişiklikler sonucu 4+4+4 sistemine geçen Milli Eğitim Bakanlığı getirilen değişikliklere uygun olarak şimdi de 4+4+4 yani ilkokul, ortaokul ve lise olarak belirlenen okullara yeni isimlerin verilmesine başladı.

Eğitim sistemimizde son yapılan değişiklikler sonucu 4+4+4 sistemine geçen Milli Eğitim Bakanlığı getirilen değişikliklere uygun olarak şimdi de 4+4+4 yani ilkokul, ortaokul ve lise olarak belirlenen okullara yeni isimlerin verilmesine başladı.
İsimlendirme konusunda okulların yapılmasında emeği geçtiği gibi yardım eden hayırsever vatandaşlarımızın isimleri üzerinde durulmakta olup yapılan protokollere bağlı olarak okullarımıza bu isimlerin verilmesi kararının alındığı ifade ediliyor.
Yeni sisteme göre, 18 Eylül İlköğretim Okulu tamamen ortaokul, Atatürk ile İstiklal İlköğretim gibi köklü İlköğretim okullarının hizmet verdiği iki bloklardan biri ilkokul diğeri de statüsü değişerek ortaokula dönüştürüldü.
Örneğin; İlçemiz Atatürk ilköğretim okulumuzda mevcut olan iki bloktan biri Atatürk ilkokulu olarak görevine devam ederken, ön bina ise okulun yapımına yaklaşık 150 bin lira bağışta bulunan ve okulun yapıldıktan sonra adının Kimya Yüksek Mühendisi Nerime Yüksel olarak verilmesi 31.10.2003 tarihinde yapılan bir protokolle karar altına alınan, bu blokta eğitim verecek okulun ismi yeni sistemde Kim. Yük. Müh. Nerime Yüksel Ortaokulu olarak isimlendirilecek.
Yine bu yeni siteme bağlı olarak İstiklal ilköğretim okulu olarak hizmet veren iki bloktan birinin yapımına bağışta bulunan Muzaffer Güler ismi, İstiklal ilkokulu olarak adlandırılırken diğer bölümüne İstiklal Ortaokulu ismi veriliyor.
Halitpaşa İlköğretim Okulu hizmet veren bu okulumuz ise ilkokul olarak eğitim-öğretim vermeye devam edecek.
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız tarafından konu hakkında yaptığı açıklamada, yeni sisteme anında değil kademeli olarak geçileceği ifade edilirken, öğrenci velilerinin yeni sistemle ilgili olarak tedirgin olmamaları gerektiğini ifade edilerek, Milli Eğitim Komisyonu üyelerinin  gece gündüz çalışması ile sistemin daha iyi duruma geldiğini açıkladı.   Devamı
Erdek`te ortaokul olan okullar hangileri?
Yeni sisteme göre Erdek`te, Atatürk, 18 Eylül ve İstiklal İlköğretim Okulları ortaokula dönüştü.
18 Eylül İlköğretim Okulu tamamen ortaokula dönüşürken, Atatürk İlköğretim Okulu ile İstiklal İlköğretim Okullarının hizmet verdikleri alanlarda bulunan iki bloklardan biri ortaokula dönüşürken, diğer bloklar ise ilkokul binası olarak kullanılmaya devam edilecek.
Ortaokula dönüşen okullara yeni okul müdürlerinin atanması bekleniyor.
2012/2012 eğitim-öğretim döneminde ilk kez hizmet verecek olan Erdek İmam Hatip Lisesi ise, geçici olarak Erdek Lisesi hizmet binasında eğitim verirken, Erdek Anadolu ile Erdek Kız ve Teknik Meslek Lisesi ise aynı binalarında eğitim-öğretim vermeyi sürdürecekler.
Atatürk İlkokulu olarak uzun yıllar hizmet veren daha sonra boş tutulan tarihi binada restorasyon çalışmaları tamamlandığı gibi, İmam Hatip Lisesi bu binaya taşınıyor. Yetkililerden edinilen bilgiye göre, İmam Hatip Lisesi`nin bu okula taşınma tarihinin 2012/2013 eğitim-öğretim döneminin 2. yarısı olabileceği belirtiliyor.
2011/2012 eğitim-öğretim döneminde 8. sınıflardan mezun öğrencilere bilindiği üzere diplomaları verilmediğinden, liselere kayıtlarını doğrudan yapabiliyor. Yeni eğitim sistemiyle, Erdek Lisesi`nin kapasitesinin % 100 artacağı tahmin ediliyor.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli