Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

45 yıl sonra Erdek´te öğrencilerini buldu

45 yıl sonra Erdek´te öğrencilerini buldu

1972-1977 yılları arasında Bandırma Şehit Mehmet Günenç Lisesi´nde (ŞMG) felsefe öğretmeni olarak görev yapan Selma Barış...

1972-1977 yılları arasında Bandırma Şehit Mehmet Günenç Lisesi´nde (ŞMG) felsefe öğretmeni olarak görev yapan Selma Barış, yıllardır yaşadığı İstanbul´dan, Erdek´e gelip iki eski öğrencisi mimar-yazar Ahmet Eraydın ve gazeteci-yazar Önder Balıkçı ile buluşarak özlem giderdi. Erdek´te, Ahmet Eraydın´ın ?Kanava? bölgesindeki evinde iki eski öğrencisiyle buluşan emekli öğretmen Barış, şunları söyledi:
?Öğretmenlikte ilk görev yerim Bandırma´ydı. Şehit Mehmet Günenç Lisesi´nde göreve başladığım yıllarda yaşım 22´ydi. O yıllarda çok kaliteli, bilinç düzeyi yüksek, çok okuyan ve sorgulayan öğrencilerim vardı. Bugün çoğu, mesleklerinde çok iyi yerlere geldiler. Bunlardan ikisi olan Ahmet Eraydın ve Önder Balıkçı´yla yıllardır ilişkilerimiz hiç kopmadı. Beni hep Bandırma ve Erdek´e davet ettiler. Nihayet yıllar sonra da olsa fırsat bulup Erdek´e gelerek onlarla yıllar sonra yüz yüze görüşme fırsatı yaratıp öğretmen-öğrenci, eski yılların anılarını dile getirdik.?
Yıllar sonra geldiği Bandırmayı da çok değişmiş bulduğunu vurgulayan emekli öğretmen Selma Barış, ?Bandırmayı da, ilk görev yerim olan Şehit Mehmet Günenç Lisesi´ni de çok seviyordum. Dostluğu, arkadaşlığı öğrendiğim bu okulda, yine çok kaliteli öğretmenlerle 5 yıl görev yaptım. Annem ciddi bir rahatsızlık geçirmese ve bu nedenle İstanbul´a atanmamı istemesem, daha yıllarca Bandırma´da çalışırdım? dedi.
Balıkçı ve Eraydın, öğretmenleri Selma Barış´a Erdek, Bandırma ve Edincik´i gezdirdiler.
Haber : Tuncay Ertan



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli