Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

4 Dolandırıcı zanlısı yakalandı

4 Dolandırıcı zanlısı yakalandı

Müşteki M.T.'ye kendilerini kamu görevlisi (Polis, Asker ve Savcı) olarak tanıtan zanlılar E.S.K.,T.C., C.K. ile İngiliz uyruklu S.L.G. polisin başarılı operasyonuyla ele geçirildi.

Müşteki M.T.’ye kendilerini kamu görevlisi (Polis, Asker ve Savcı) olarak tanıtan zanlılar E.S.K.,T.C., C.K. ile İngiliz uyruklu S.L.G. polisin başarılı operasyonuyla ele geçirildi.
Müşteki M.T. isimli vatandaşı telefonla arayıp, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan zanlılar “Kimlik bilgileriniz terör örgütlerince ele geçirilmiş, banka hesaplarınıza müdahale edilerek çok sayıda hat çıkarılmış, polis tarafından bu şahısların suçüstü yakalanmaları için operasyon yapılacağı” söylenerek evde bulunan para ve altınları poşet içerisinde balkondan attırılması sağlanarak dolandırdı.

Bankada bulunan paralar için de M.T.’yi ertesi gün yeniden arayacaklarını söyleyen zanlılar, müşteki M.T.’nin şüphelenmesi üzerine Emniyet Müdürlüğüne dolandırıldığını ihbara geldiği esnada bankada bulunan 30 bin lira parayı almak için dolandırıcılar tarafından tekrar aranması üzerine polis ekipleri tarafından müştekinin evinde ve yakın çevresinde gerekli tertibat alınarak, bankadan para çekilmiş gibi yapılıp, hazırlanan paraları araç ile teslim almaya gelen şüpheliler E.S.K.,T.C., C.K. ile İngiliz uyruklu S.L.G. suçüstü yakaladılar.
Polis, başlattığı tahkikatta dört zanlının yine aynı yöntemle müşteki B.B. isimli şahsın da dolandırıldığı bilgisine ulaşması üzerine yapılan araştırmada, şüphelilerin yine aynı kişiler olduğu anlaşıldı.
Yakalanan şüphelilerin birçok ilde de benzer dolandırıcılık olaylarına karışmış olabileceklerinin düşünülmesi üzerine illere bilgi verilirken, yakalanan dört zanlının Karaman İlinde de aynı yöntemle yüklü miktarda para ve altın dolandırdıkları öğrenildi.
Yakalanan şüpheli C.K’nın yine aynı yöntemle müşteki Z.B.’yi ve Bandırma İlçesinde müşteki H.G’yi dolandıran ve bu suçtan dolayı yakalanan şüpheli M.B’nin yanında bulunan suç ortağı olduğu tespit edildi.
Yakalanan şüpheli M.S.K’nın 2 adet aranma kaydının bulunduğu, şüpheli C.K.’nın ise kayıp şahıs olarak arandığı belirtildi.
Yakalanan İngiliz uyruklu şüpheli S.L.G. çıkarıldığı mahkemece serbest kalırken, diğer şüpheliler E.S.K., T.C. ve C.K. çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanıp cezaevine gönderildi.
Polis ele geçirdiği malzemeleri; 30.000 $ değerinde çek, 900 TL para, 1 adet pırlanta kol saati, 1 adet altın kol saati, 10 adet altın yüzük, 3 adet kolye, 2 çift küpe, 1 adet altın bileklik,1 adet altın nazarlık, 3 adet bilezik ve 4 adet cep telefonu olarak açıkladı.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli