Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü

4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde, kafası kızgın yağla haşlanmış, çektiği acıdan dolayı devamlı ağlayan bir kedi yavrusu bulundu.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü`nde, kafası kızgın yağla haşlanmış, çektiği acıdan dolayı devamlı ağlayan bir kedi yavrusu bulundu.
Yavru kediyi kaptığı gibi tedavi edilmek üzere veterinere götüren, Erdek Sahipsiz Hayvan Barınağı fahri görevlisi Seval Akışık, minik bir kedi yavrusuna bu eziyeti yapanları Allah`a havale ettiğini belirtti.
İlçede eziyet ve işkence yapılmış sokak hayvan sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Akışık, insanlığın tükenmekte olduğunu görmekten dolayı çok üzüntülü olduğunu vurguladı.
Erdek`te zor şartlar altında hizmet vermeye çalışan sahipsiz hayvan barınağına yardım yapılmasının bir insanlık görevini olduğunu hatırlatan Seval Akışık, barınaktan aşıları yapılmış, sağlıklı bir hayvan edinerek bu karşılıklı sevgi ortamını yaşamalarını, bunu yapamayanların ise hiç olmazsa barınaklara yardım etmelerini dile getirdi.
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle basın açıklaması yapan Kimsesiz Hayvanlar Barınak Görevlisi Seval Akışık halka seslendi. Hayvan barınağına sahip çıkılmasını isteyen Akışık, Barınaklardan aşıları yapılmış, sağlıklı bir hayvan edinerek bu karşılıklı sevgi ortamını yaşamalarını, bunu yapamayanların ise hiç olmazsa barınaklara yardım etmelerini istedi.
5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasası`nın, hayvanlara karşı işlenen suçlarda cezayı ön görmediği gerekçesi ile yasanın eksikliğine dikkat çeken Akışık, yasanın bu halinin Hukuk sisteminde Kabahatlar Kanunu`na girdiğini bunun değiştirilip ceza kapsamına alınmasını ifade etti. Hayvanların korunmasına özen gösterilmesini isteyen Akışık, sokaklarda başıboş gezen hayvanların taşlanıp işkenceye mağruz kaldığını yok olan her varlıkla insanlığın tükendiğinin unutulmaması gerektiğini açıkladı.
Haber: Kemal Şekerci

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı